Παρουσίαση του νέου cd των Broken Fingers

0
SHARE

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά του τζαζ κουαρτέτου Broken Fingers με τίτλο Cyclothymia, που ηχογραφήθηκε στην Ουτρέχτη Ολλανδίας, θα κάνει την πρώτη επίσημη και ολοκληρωμένη παρουσίασή της στο Κελάρι του Athenaeum, την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου, στις 22:00.

Η μουσική του cd βασίζεται σε συνθέσεις του κιθαρίστα Γιώργου Δασκαλάκη, με επιρροές από την τζαζ παράδοση, αλλά και μοντέρνας τζαζ, καθώς και άλλων μουσικών ειδών που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης.

Οι συνθέσεις του είναι βιωματικού και εξερευνητικού χαρακτήρα με στοιχεία πειραματισμού, όπου η μουσική φόρμα και η μουσική προσπαθεί να έρθει σε ισορροπία με τις αυτοσχεδιαστικές στιγμές. Ο συλλογικός αυτοσχεδιασμός, ως βασικό στοιχείο του χαρακτήρα του σχήματος, λαμβάνει χώρα και ως συμπληρωματικό στοιχείο παράλληλα με καθορισμένες φόρμες, όπου ο χαρακτήρας και αισθητική κάθε μουσικού συμβάλλει στο τελικό αποτέλεσμα.

Η ηχογράφηση του cd έγινε ζωντανά στο στούντιο, με βασικό χαρακτηριστικό τον φυσικό ακουστικό ήχο. Βασικά μέλη / συμμετέχοντες μουσικοί στην δημιουργία αυτής της δουλειάς ήταν οι τότε συμφοιτητές του στο κονσερβατόριο της Ουτρέχτης όπου, εν μέσω ενός δραστήριου προγράμματος συναυλιών σε μουσικές σκηνές της Ολλανδίας και συμμετοχών σε τζαζ φεστιβάλ σε Ολλανδία και Ελλάδα, αποφάσισαν να αποτυπώσουν τη δουλειά τους σε ένα τελικό CD. Στο cd συμμετέχουν: Γιώργος Δασκαλάκης (κιθάρα – συνθέσεις κομματιών), Alejandro Rivas Pinto (σαξόφωνο), Πάνος Μάραντος (κοντραμπάσο), Martin Grabher (τύμπανα). Special guests ήταν οι: Εύα Θεοχαράκη (φωνή) και Karem Ruiz Martinez (βαρύτονο σαξόφωνο).

Από τον Αύγουστο του 2013 το σχήμα, με ανανεωμένη πλέον σύνθεση, εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές της Αθήνας με τους μουσικούς που θα παρουσιάσουν το cd και αποτελούν πλέον τους «Broken Fingers» στην Ελλάδα και είναι:

Γιώργος Δασκαλάκης (κιθάρα),

Μάριος Βαλινάκης (σαξόφωνο),

Κώστας Πατσιώτης (κοντραμπάσο)

και Χρήστος Κωνσταντινίδης (τύμπανα).

Τη συναυλία θα προλογίσουν ο Κορνήλιος Διαμαντόπουλος και ο Πανταζής Τσάρας.

Παρουσίαση cd

Broken Fingers

Τίτλος: Cyclothymia

Παρασκευή 16.01.2015

Ώρα: 22:00

Κελάρι Athenaeum

Αδριανού 3 – Θησείο

Τηλ. κρατήσεων 210 3211987, 55, 49

e-mail: contact@athenaeum.com.gr

Broken Fingers_Kelari-Afisa