Πέτρος Βεντουρής & Σαββέρια Μαργιολά “Σε λίγο ξημερώνει” | Single Premiere

0

Μετά το άκρως επιτυχημένο single «Χάρτινο Λουλούδι», και το υπέροχο τραγούδι «Όλα για όσα προσεύχεσαι» που έχει σκοπό να ενισχύσει την ενημέρωση για τον ιό HIV, ο ανερχόμενος τραγουδοποιός της νέας γενιάς παρουσιάζει το τρίτο single μέσα από το ολοκαίνουργιο του album!

Ο Πέτρος Βεντουρής και η Σαββέρια Μαργιολά ενώνουν τις φωνές τους σε ένα ονειρικό τραγούδι με τίτλο “Σε λίγο ξημερώνει” .

Το τραγούδι συνοδεύεται από lyric video που επιμελήθηκε ο ίδιος. Σε μουσική του ίδιου, και στίχους του συνονόματου Πέτρου Π. Βεντουρή, πρόκειται για μια ταξιδιάρικη μπαλάντα σε jazzy μουσικό ύφος και μελαγχολική μελωδία.

Μια πραγματικά ξεχωριστή σύνθεση που απογειώνεται από τις φωνές του Πέτρου και της Σαββέριας, και αποτελεί ένα από τα “κοσμήματα” του δίσκου.

H πρώτη του ολοκληρωμένη του δουλειά με τίτλο Όλα για Όσα Προσεύχεσαι, που κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία και τις ψηφιακές πλατφόρμες περιέχει δέκα τραγούδια σε ύφος που ο ίδιος χαρακτηρίζει indie folk acoustic, με ελληνικό στίχο, συμπεριλαμβανομένων και των τριών προαναφερθέντων singles.

Η ενορχήστρωση τoυ album έχει γίνει από τον Πέτρο Βαρθακούρη και τον Γιώργο Τσιατσούλη.

Οι στίχοι υπογράφονται σε τέσσερα τραγούδια («Χειμώνας» , «Εδώ Βραδιάζει», «Χάρτινο Λουλούδι», «Σε λίγο Ξημερώνει») από τον συνονόματο του Πέτρο Π. Βεντουρή, στο τραγούδι «Θαυματοποιός» από την Χρυσούλα Διπλάρη και στα υπόλοιπα από τον ίδιο τον ερμηνευτή.

Συμμετέχουν οι τραγουδίστριες Μαρία Καρέτσου και Σαββέρια Μαργιολά.

Λίγα λόγια για τον Πέτρο Βεντουρή

Ένας νέος τραγουδοποιός που κατάγεται από την Νάουσα της Πάρου. Εκεί έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια και έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα. Ύστερα έφυγε για σπουδές στην Άρτα στο ΤΕΙ Ηπείρου, στο τμήμα «Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής», ενώ συνέχισε στο ωδείο «Modern Music School» στα Εξάρχεια, με ειδίκευση στην μοντέρνα κιθάρα.

Τα τελευταία δύο διαμένει στην Αθήνα και παρουσιάζει σε διάφορες μουσικές σκηνές της πόλης τη νέα δισκογραφική δουλειά του με τίτλο «Όλα για όσα προσεύχεσαι».

Έχει προκριθεί και συμμετάσχει στους «Αγώνες δημιουργίας ελληνικού τραγουδιού/4» (2014) στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με το «Ελληνικό Σχέδιο.

Τέλος, με τη μη-κερδοσκοπική οργάνωση «Θετική Φωνή» έχει παίξει μουσική ζωντανά για τους φυλακισμένους των φυλακών Κορυδαλλού, απ’ όπου και εμπνεύστηκε το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου του.