Ο Πέτρος Βεντουρής, μετά το άκρως επιτυχημένο single «Χάρτινο Λουλούδι» που κατέκτησε τις ραδιοφωνικές συχνότητες από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, και τον ανέδειξε ως έναν από τους πλέον υποσχόμενους τραγουδοποιούς της νέας γενιάς, επιστρέφει με ολοκαίνουριο τραγούδι, γραμμένο για πολύ καλό σκοπό.

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS» ο Πέτρος Βεντουρής ενώνει τις δυνάμεις του με τη ΜΚΟ «Θετική Φωνή» και κυκλοφορεί ένα υπέροχο τραγούδι που έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να επιστήσει την προσοχή στην ενημέρωση για τον ιό HIV, προσφέροντας παράλληλα ένα μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους οροθετικούς και τους νοσούντες από AIDS.

Ο φόβος, ο ρατσισμός και η κοινωνική απομόνωση είναι φαινόμενα που ανήκουν στο παρελθόν, καθώς η επιστήμη έχει καταφέρει την καταστολή των συμπτωμάτων της νόσου, την ραγδαία μείωση της εξάπλωσης της και την εξασφάλιση ποιότητας ζωής για τους οροθετικούς, οι οποίοι με τη φαρμακευτική αγωγή και τη συμπαράσταση των οικείων τους μπορούν να ζήσουν μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Με ένα τραγούδι «αγκαλιά», ο Πέτρος Βεντουρής μοιράζει απλόχερα την αισιοδοξία και τα θετικά μηνύματα για το μέλλον, όπου μέσω της ενημέρωσης και της κατανόησης το AIDS θα σταματήσει να απειλεί τις ζωές μας και σταδιακά θα εκλείψει από τον κόσμο.

Το «Όλα για όσα προσεύχεσαι», σε μουσική και στίχους του ιδίου, ενορχηστρώθηκε από τον Γιώργο Τσιατσιούλη και τον Πέτρο Βαρθακούρη, σε μίξη του Χάρη Κρεμμύδα και mastering του Γιάννη Πετρόλια.

Ένα γλυκό κιθαριστικό τραγούδι, με ευαίσθητους στίχους, πλούσια ενορχήστρωση και ιδιαίτερα συγκινητικό ρεφρέν. Την ερμηνεία του Πέτρου Βεντουρή συμπληρώνουν τα δεύτερα φωνητικά της Μαρίας Καρέτσου και του Πέτρου Βαρθακούρη.

Το τραγούδι πλαισιώνεται από ένα αισιόδοξο video clip, γεμάτο χαμόγελα και όμορφες εικόνες μέσα στη φύση, σε παραγωγή της «makeyourownfilms», σκηνοθεσία και σενάριο του Γρηγόρη Πανόπουλου, με τον Αντρέα Σταυρόπουλο στην κάμερα, και τον Βασίλη Πολυχρονάκη ως βοηθό παραγωγής.

Στο video clip εμφανίζονται οι: Μαρία Καρέτσου, Κωνσταντίνα Παλαιολόγου, Λυδία Ζανγγογιάννη, Βιολέττα Μαρκούση, Νίκος Αναγνωστόπουλος και Γιάννης Πριόβολος.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Πέτρος Βεντουρής κατάγεται από την Νάουσα της Πάρου. Εκεί έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια και έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα.

Φοίτησε στο ΤΕΙ Ηπείρου της Άρτας στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής και αργότερα στο ωδείο Modern Music School των Εξαρχείων όπου ειδικεύτηκε στην μοντέρνα κιθάρα.

Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην Αθήνα όπου προβάλει μέρος της επερχόμενης δισκογραφικής του δουλειάς καθώς και διασκευές γνωστών τραγουδιών σε μουσικές σκηνές της πόλης.

Έχει προκριθεί και συμμετάσχει στους «Αγώνες δημιουργίας ελληνικού τραγουδιού/4» (2014) στη Στέγη γραμμάτων και τεχνών με το ”Ελληνικό Σχέδιο”.

Τέλος με την μη- κερδοσκοπική οργάνωση ‘’Θετική Φωνή’’ έχει παίξει μουσική ζωντανά για τους φυλακισμένους των φυλακών Κορυδαλλού όπου και από εκεί εμπνεύστηκε το ομώνυμο τραγούδι που ονοματίζει τον δίσκο του.