Πέντε Πέμπτες για τον κινηματογράφο με αφορμή το “Ουζερί Τσιτσάνης” του Μανούσου Μανουσάκη / Ιδρύμα Μιχάλης Κακογιάννης

0

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου έως Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 Κάθε Πέμπτη

«Πέντε Πέμπτες για τον κινηματογράφο με αφορμή το Ουζερί Τσιτσάνης του Μανούσου Μανουσάκη».

Προβολές της ταινίας & Συζητήσεις.

Υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης

H ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» θα προβάλλεται και τα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου 2016 στο ΙΜΚ, τα Σάββατα στις 18:00 και τις Κυριακές στις 17:00.
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την Feelgood Entertainment και τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη αφιερώνει πέντε Πέμπτες στον κινηματογράφο με αφορμή την ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» σε συμπαραγωγή ΟΤΕ TV. Οι προβολές της ταινίας θα συνοδεύονται από συζητήσεις διαφορετικής κάθε φορά θεματικής ανάμεσα σε σκηνοθέτες, συγγραφείς, συνθέτες, ηθοποιούς, δημιουργούς, παραγωγούς, διανομείς, δημοσιογράφους, επιστήμονες, αλλά και τους θεατές και όσους ενδιαφέρονται για τα επόμενα βήματα του Ελληνικού Κινηματογράφου.
Έτσι λοιπόν, οι Πέμπτες του Φεβρουαρίου καθώς και η πρώτη Πέμπτη του Μαρτίου θα είναι αφιερωμένες σε πέντε διαφορετικές θεματικές που προκύπτουν από τα ζητήματα που θίγει το «Ουζερί Τσιτσάνης».

Η αρχή γίνεται την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016, στις 19:00 με την πρώτη θεματική με τίτλο «Νότες και Καρέ» και συμμετέχοντες τους: Θέμη Καραμουρατίδη, Γιώργο Χατζηνάσιο, Μιχάλη Ρέππα, Νίκο Κατσίκη, Θανάση Πολυκανδριώτη, Θοδωρή Μαραντίνη (ΟΝΙΡΑΜΑ), Γιάννη Ευσταθιάδη, Μανούσο Μανουσάκη και συντονίστρια την Λίνα Νικολακοπούλου.

H συνέχεια γίνεται την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 με θεματική «Από το Χαρτί στη Μεγάλη Οθόνη: Εν Αρχή ην ο Λόγος» και συμμετέχοντες τους: Γιώργο Σκαμπαρδώνη, Γιάννη Ξανθούλη, Όλγα Μαλέα, Πέτρο Τατσόπουλο, Γιώργο Τσεμπερόπουλο, Λένα Διβάνη, Βασίλη Σπηλιόπουλο, Μανούσο Μανουσάκη και συντονιστή τον Παύλο Τσίμα.

Οι δύο πρώτες θεματικές αφορούν τους δύο κύριους πυλώνες έμπνευσης της ταινίας, αφού στηρίχτηκε κατά ένα μεγάλο μέρος στην πρώιμη δημιουργική περίοδο του Βασίλη Τσιτσάνη και βασίστηκε στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη.

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016, θα επιχειρηθεί μια αποδόμηση των ηρώων και των χαρακτήρων της ιστορίας σε μια κουβέντα με τίτλο «Πάθος – Ήθος – Μισαλλοδοξία: Η Ψυχή των Ηρώων», ενώ την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016, σειρά έχουν οι «Αληθινές Ιστορίες γύρω από την Ταινία: η Πραγματικότητα και η Εικόνα».

Ο κύκλος των εκδηλώσεων κλείνει την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016, στις 18:00 με τη θεματική «Ελληνικός Κινηματογράφος: Σύγχρονος Οδυσσέας, η εικόνα ταξιδεύει. Ανάπτυξη και Πολιτισμός» και η ταινία θα προβληθεί με αγγλικούς υπότιτλους.

Οι συμμετέχοντες και στις υπόλοιπες θεματικές θα ανακοινωθούν σύντομα.
Εκτός από τις συγκεκριμένες Πέμπτες (κάθε Πέμπτη στις 19:00, εξαιρουμένης της Πέμπτης 3 Μαρτίου στις 18:00) η ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» θα προβάλλεται τα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου 2016 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τα Σάββατα στις 18:00 και τις Κυριακές στις 17:00.

Αίθουσα: Κινηματογράφος
Τιμές εισιτηρίων: 7€,
Γενική είσοδος: 6€, μειωμένο (Μαθητές / Φοιτητές / Κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων / Νεανικό (έως 26 ετών) / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ)/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) / ΑμΕΑ / Άνω των 65 ετών/Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού / Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ) / Κάτοχοι Κάρτας Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Ακαδημίας Αθηνών / Κάτοχοι Κάρτας ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας) / Κάτοχοι Κάρτας ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) / Μέλη ΟΤΟΕ/ Ομαδικό ενηλίκων (άνω των 10 ατόμων))

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206
Ταύρος
Αθήνα 177 78
Tηλ. 210 3418 550

Previous articleCreed (Κριντ: Η γέννηση ενός θρύλου)
Next articleZendaya feat. Chris Brown “Something New” | Single Premiere