«Πάρτι γενεθλίων» στην αυλή του πατρικού του Μίκη Θεοδωράκη στο Γαλατά

0
SHARE

Με μια νοσταλγική εκδήλωση στο πατρικό σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, ο Σύλλογος Φίλων Μίκη Θεοδωράκη πραγματοποίησε και φέτος αυτή την παρεΐστικη εκδήλωση για να εορταστούν τα γενέθλια του μεγάλου συνθέτη στις 29 Ιουλίου, όπως δήλωσαν οι διοργανωτές.
Geneulia Miki2Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο πατρικό των Θεοδωράκηδων στο Γαλατά, όπου -όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων «Μίκη Θεοδωράκη» Γιώργος Αγοραστάκης– σε λίγα χρόνια φιλοδοξείται να γίνει το μουσείο των Μίκη και Γιάννη Θεοδωράκη, ένας χώρος διαδραστικής τεχνολογίας, έτσι ώστε να συμπεριληφθεί όλο το έργο και οι πτυχές της ζωής του Μίκη και της οικογένειας.
Geneulia Miki3Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Σύλλογο Φίλων «Μίκη Θεοδωράκη», την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Δήμο Χανίων. Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βαρβάρα Περράκη, έκανε ξεκάθαρη την επιμονή του Δήμου να στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια ανάδειξης του έργου του μεγάλου καλλιτέχνη και προσπαθεί να τιμήσει τον Μίκη με κάθε τρόπο, ελπίζοντας παρουσία του Μίκη, να γίνει και η ονοματοδοσία του Παλιού Τελωνείου στο Λιμάνι.
Geneulia Miki4Κάτω από τη δροσιά των δέντρων στην αυλή του σπιτιού, ο πιανίστας Γιώργος Σαλτάρης ταξίδεψε μουσικά με τις μελωδίες του Μίκη, ενώ προβλήθηκαν επίσης οι μικρού μήκους ταινίες: «Το σπίτι είχε τη δική του ιστορία» και «Μια γρήγορη ματιά», ταινίες -φυσικά- με μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.