Πάνος Παπαϊωάννου “Τα Φώτα στην Πλατεία” | Νέο άλμπουμ

  0
  SHARE

  Ο τραγουδιστής Πάνος Παπαϊωάννου, με συνοδοιπόρους τον συνθέτη Χρυσόστομο Καραντωνίου και τον στιχουργό Δημήτρη Παπαχαραλάμπους, έκαναν ένα δυνατό πρώτο βήμα, με τα Μεροκάματα και πριν δύο χρόνια με το πρώτο τους άλμπουμ Ο Χορός των Ημερών συστήθηκαν πια ολοκληρωμένα στο κοινό.

  Σχεδόν αμέσως μετά, ξεκίνησαν ένα όμορφο ταξίδι δημιουργίας που καταλήγει τώρα στην κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου τους. Τα Φώτα Στην Πλατεία περιλαμβάνουν 11 τραγούδια, κάποια από τα οποία ήδη γνωρίζουμε κι έχουμε αγαπήσει από το ραδιόφωνο όπως το «Ο Άνεμος Φυσά» (διασκευή του γνωστού “Le Vent Nous Portera”), το «Πες Μου», το ομότιτλο «Τα Φώτα στην Πλατεία» αλλά και το πιο πρόσφατο ντουέτο με τη Μαρία Παπαγεωργίου «Αυτός Που Αγαπάς», μια διασκευή του διάσημου κομματιού της Tina DickowSomeone You Love”.

  Μία ακόμα ξεχωριστή συμμετοχή στο άλμπουμ είναι αυτή του Απόστολου Ρίζου, σ’ ένα τραγούδι που ερμηνεύει ο ίδιος.

  Ένας δίσκος όμως δεν είναι μόνο τα τραγούδια του αλλά και το «περιτύλιγμά» του και γι’ αυτό ο γνωστός ζωγράφος Ηλίας Παπανικολάου εμπνεύστηκε από τη μουσική και τους στίχους και δημιούργησε τόσο το εξώφυλλο, όσο και την εικαστική ταυτότητα για κάθε τραγουδιού.

  Tracklist:

  1. Ο Άνεμος Φυσά (Le Vent Nous Portera)
  2. Δε Γίνεται Αλλιώς
  3. Τα Φώτα Στην Πλατεία
  4. Αυτός Που Αγαπάς (Someone You Love) – Πάνος Παπαϊωάννου & Μαρία Παπαγεωργίου
  5. Δεν Είμαι Λέξη
  6. Στη Δίνη Του Κόσμου
  7. Μάσκα
  8. Πες Μου
  9. Οι Λύπες
  10. Ιχθύς
  11. Ο Καιρός Θα Δείξει – Απόστολος Ρίζος

  «Τρία χρόνια από την πρώτη μας συνάντηση με τα Μεροκάματα που έφεραν τον Χορό των Ημερών, έρχονται τα Φώτα στην Πλατεία να μας οδηγήσουν βαθύτερα στον κόσμο του δεύτερου, ομώνυμου, δίσκου.

  Ενός κόσμου όπου δοκιμάζουμε καινούριους, ποικίλους -και ίσως απρόβλεπτους- μουσικούς και ερμηνευτικούς δρόμους, ήχους και όργανα, στην προσπάθειά μας να συνεχίσουμε το διάλογο ανάμεσα στους φόβους και τις ελπίδες μας, το προσωπικό και το συλλογικό, το εφήμερο και το παντοτινό.

  Καινούριοι, επίσης, συνεργάτες, μουσικοί, ερμηνευτές, καλλιτέχνες ήρθαν να μας συντροφέψουν και να εμπλουτίσουν τα εκφραστικά μας μέσα. Ένας απ’ αυτούς είναι ο ζωγράφος Ηλίας Παπανικολάου, ο οποίος, εμπνευσμένος από τις εικόνες και τις ιστορίες που γεννούν οι στίχοι και η μουσική, δημιούργησε ένα ζωγραφικό έργο για το καθένα από τα τραγούδια μας, προσφέροντας στον δίσκο μια ξεχωριστή εικαστική ταυτότητα.

  Σ’ αυτήν λοιπόν την πλατεία όπου μικροί και μεγάλοι παίζουμε το παιχνίδι της ζωής, ελάτε να συναντηθούμε ξανά. Τα Φώτα στην Πλατεία σιγά σιγά ανάβουν…».

  Καλή ακρόαση…
  Πάνος, Χρυσόστομος, Δημήτρης
  Άνοιξη 2017

  Το άλμπουμ Τα Φώτα Στην Πλατεία κυκλοφορεί σε CD και ψηφιακά από τις 15 Μαΐου από τη Feelgood Records.