Πάμε θέατρο… “Αποχαιρετιστήριο δείπνο” Eπειδή ένα ναι, κρύβει ένα όχι πάντα

0
SHARE

Μια νέου τύπου, άγρια, απροσδόκητη και ανατρεπτική κωμωδία χαρακτήρων, το “Αποχαιρετιστήριο δείπνο” των Matthieu Delaporte και Alexandre de la Patellière, προετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς και πολύ κέφι στο Γκλόρια.

Πρόκειται για ένα δυνατό, σύγχρονο έργο, που γνώρισε επιτυχία στο Παρίσι κι εδώ, θα έχει την τύχη να παρουσιαστεί από τρεις βιρτουόζους, τον Λάκη Λαζόπουλο, τη Μαρία Λεκάκη και τον Λευτέρη Ελευθερίου. Σκηνοθέτης ο Δημήτρης Λάλος. Η τελική επιμέλεια του κειμένου, είναι του Λάκη Λαζόπουλου, ενώ η Χάρις Αλεξίου γράφει το τραγούδι “Ένα ναι, κρύβει ένα όχι“, που θ’ ακουστεί στην παράσταση.

Από τις 20 Οκτωβρίου, η ισχυρή ομάδα του Γκλόρια, καλείται να δώσει ένα ρεσιτάλ σε χρόνους και αισθήματα, στο δείπνο, στο οποίο δεν θα δειπνήσει κανείς. Σ’ ένα νηστικό δείπνο!

Έχετε σκεφθεί, αλήθεια, ότι συχνά πηγαίνουμε σε δείπνα που δεν θέλουμε να πάμε, βλέπουμε φίλους που δεν θέλουμε να δούμε. Γιατί το κάνουμε; Από ευγένεια; Συνήθεια; Υποχρέωση; Δειλία; Μήπως υπάρχουν και δείπνα-παγίδες, που εξελίσσονται σε θρίλερ;

Ο Πιέρ και η Κλωτίλντ αποφασίζουν να ξεκαθαρίσουν τις ατζέντες τους από τους παλιούς φίλους, με έναν πρωτότυπο τρόπο. Οργανώνουν αποχαιρετιστήρια, για να τους πουν το τελευταίο αντίο. Αλλά με το να διαλέξουν, ως πρώτο θύμα, τον Αντουάν Ρουαγιέ, τον παλαιότερό τους φίλο, αγνοούν ότι μπλέκουν σε ένα παιγχνίδι που αναγκάζει τους χαρακτήρες να πουν αλήθειες που έκρυβαν όλα αυτά τα χρόνια.

Οι συγγραφείς, λέει η γαλλική Le Figaro, “μ’ αυτό το έργο, έχουν καταφέρει ένα πραξικόπημα”.

Πληροφορίες:

*Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη και Κυριακή 19.30
Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο 21.00 ,
Σάββατο απόγευμα 18.00
*Έναρξη παραστάσεων: Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016
*Τελευταία παράσταση: Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Τιμές εισιτηρίων:
*Τετάρτη και Πέμπτη:  20€ πλατεία – 16€ εξώστης
Άνεργοι 10€ , εως 26 χρ και άνω -65χρ 14€ , φοιτητικά 14€
*Παρασκευή:  20€ πλατεία – 16€ εξώστης -φοιτητικά 14€
*Σάββατο, λαϊκή απογευματινή:  16€ γενική είσοδος. Φοιτητικά 14€
*Σάββατο βράδυ:  22€ πλατεία -16€ εξώστης – φοιτητικά 14€
*Κυριακή:  20€ πλατεία – 16€ εξώστης – φοιτητικά 14€

Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες (μαζί με το διάλειμμα)

Γκλόρια
Ιπποκράτους 7
Κέντρο