Ο Σπύρος Χαλκιάς παρουσιάζει το τραγούδι του “Εντάξει κατάλαβα”

0
SHARE

Ο Σπύρος Χαλκιάς, με πολυετή καριέρα και σημαντική προσφορά στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού, ξεκινά τη συνεργασία του με τη Sin Music και κυκλοφορεί επίσημα το τραγούδι «Εντάξει κατάλαβα»!

Σε στίχους του Βασίλη Λύρη και μουσική του Σπύρου Χαλκιά, το «Εντάξει κατάλαβα» γνωρίζει ήδη επιτυχία από τις ζωντανές εμφανίσεις του καλλιτέχνη, ενώ και στις προηγούμενες μεταφορτώσεις του στο YouTube μετράει εκατοντάδες χιλιάδες views συνολικά.

Πρόκειται για ένα γνήσιο λαϊκό τραγούδι, ένα ζεϊμπέκικο με άκρως ερωτικό στίχο, που πλαισιώνεται από το μοναδικό και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο ηχόχρωμα της φωνής του Σπύρου Χαλκιά.

Ένα τραγούδι που μιλά για την πρώτη αγάπη και την προδοσία, με λόγια σταράτα και «ξηγημένα», που δεν «χαρίζεται» και λέει τα πράγματα με το όνομα τους, με ένα ρεφρέν αξιομνημόνευτο και εθιστικό!

Με το «Εντάξει κατάλαβα» ξεκινά πολύ δυναμικά μια συνεργασία που αναμένεται να επιφέρει μεγάλες καλλιτεχνικές στιγμές από έναν «μάστορα» του ελληνικού τραγουδιού που αξίζει την επιτυχία που γνωρίζει και ακόμα περισσότερη.

Λίγα λόγια για τον Σπύρο Χαλκιά

Ο Σπύρος Χαλκιάς είναι απόγονος της μεγάλης μουσικής οικογένειας των Χαλκιάδων. Ο παππούς του, Γιάννης Χαλκιάς, έπαιζε βιολί, ενώ ο πατέρας του, Βασίλης Χαλκιάς, παίζει βιολί, κιθάρα, λαούτο και άλλα έγχορδα και ταυτόχρονα έχει γράψει μεγάλες επιτυχίες που παραμένουν ακόμα και σήμερα. Και η μητέρα του επίσης, η Σταυρούλα Μινούση, είναι τραγουδίστρια με μεγάλες επιτυχίες και συνεργασίες.

Έτσι λοιπόν, ο Σπύρος ξεκίνησε από τα γεννοφάσκια του να ακούει μουσική, και στην ηλικία των εννέα ετών ανέβαινε στο πάλκο και έπαιζε τύμπανα, κρουστά, αλλά και τραγουδούσε. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε να συνθέτει τραγούδια και να τα συνοδεύει με κιθάρα, και το 1997 κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό τραγουδιού στην κρατική τηλεόραση.

Στην μέχρι τώρα μουσική του πορεία έχει συνεργαστεί με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες, στο τραγούδι και στο θέατρο, όπως ο Ζακ Ιακωβίδης, Χρήστος Παπαδόπουλος, Νεκτάριος Μπήτρος, Τάκης Κολόμβος, Γιώργος Νταλάρας, Θέμης Αδαμαντίδης, Ελένη Βιτάλη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Γιώργος Παπαζήσεις, Στάθης Ψάλτης, κ.α.

Τον περασμένο χειμώνα ηγήθηκε του καλλιτεχνικού σχήματος στο δημοφιλές στέκι της Γλυφάδας Γοργόνες και Μάγκες.