Ο Γιώργος Ανδρέου μελοποιεί Κική Δημουλά | Ερμηνεύει η Κορίνα Λεγάκη

0
SHARE

Λίγες ημέρες πριν τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης (21/3), η Μικρή Άρκτος παρουσιάζει μια σημαντική πρόταση που αφορά το κοινό που αγάπησε και συνεχίζει να αγαπά την μελοποιημένη ποίηση αλλά και το καλό ελληνικό τραγούδι: το ποίημα «Τα πάθη της Βροχής» της Κικής Δημουλά (από την ποιητική συλλογή Το λίγο του κόσμου, Ίκαρος, 1971), μελοποιημένο από τον Γιώργο Ανδρέου, σε ερμηνεία της Κορίνας Λεγάκη.

“Τα πάθη της Βροχής” του Γιώργου Ανδρέου, μελοποιημένο απόσπασμα από το εξαίσιο (και με ευρηματικές μουσικές αναφορές) ποίημα της Κικής Δημουλά, αποτελεί πρώτο δείγμα της εργασίας του συνθέτη με τίτλο ΝΑΥΣ ΜΑΓΙΚΗ, Η ΝΑΥΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ, που πρόκειται να κυκλοφορήσει αρχές Ιουνίου από τη Μικρή Άρκτο.

Ο Γιώργος Ανδρέου διάλεξε ως τίτλο της νέας δισκογραφικής του εργασίας την φράση αυτή από το εμβληματικό διήγημα “Όνειρο στο κύμα” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Κύριος άξονας και αντικείμενο της, ο Ποιητικός Λόγος: Ευριπίδης, Αριστοφάνης, Μιχαήλ Άγγελος, Σαίξπηρ, Γιουρσενάρ, Παπαδιαμάντης, Παλαμάς, Σεφέρης, Εμπειρίκος, Ρίτσος, Καρέλλη, Σαχτούρης, Καρούζος, Δημουλά, Ελευθερίου, Γκανάς, Χρονάς, Καρατζάς. Ποιήματα, αλλά και αποσπάσματα από πεζά, μελοποιούνται ως τραγούδια και ως ρετσιτατίβι ενώ χορικά Αρχαίου Δράματος συμπληρώνουν το σύνολο.