Ο Γιάννης Κορίζης παρουσιάζει το νέο αξιόλογο τραγούδι του

0
SHARE

Ο ταλαντούχος νέος ερμηνευτής και τραγουδοποιός Γιάννης Κορίζης συνεχίζει τη συνεπή πορεία του χαράζοντας το προσωπικό καλλιτεχνικό του μονοπάτι, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς.

Μετά την εξαιρετική ερμηνεία του στο κλασικό τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη «Μενεξεδένια τα βουνά», επανέρχεται αυτή τη φορά με το νέο του τραγούδι που έχει τίτλο, «Πάλι σιωπηλά» σε μουσική δική του και στίχους του σημαντικού δημιουργού Δημήτρη Κορίζη.

Ο Γιάννης Κορίζης κινείται, με την άνεση που του επιτρέπουν οι μεγάλες φωνητικές του δυνατότητες, σε όλο το φάσμα των ήχων του ελληνικού ρεπερτορίου, από την παραδοσιακή μουσική, τους λαϊκούς δρόμους, ως το αποκαλούμενο «έντεχνο».

Μέταλλο, ξύλο και νερό,
χώμα, φωτιά, του ανέμου χάδι,
κι αν σ’ αγαπώ κι αν σε μισώ,
εσύ το φως και το σκοτάδι.

Το τραγούδι «Πάλι σιωπηλά» αντλεί στοιχεία από την πλούσια παράδοση των μεγάλων μας συνθετών και σε συνδυασμό με μία πολύ ενδιαφέρουσα, ενορχήστρωση του τραγουδοποιού αποτελεί μία σύγχρονη πρόταση, εμπλουτισμένη από τη δύναμη της ερμηνείας του Γιάννη Κορίζη.

Ο Δημήτρης Κορίζης στους στίχους του πραγματεύεται το αιώνιο και ανεξάντλητο θέμα του έρωτα που παλινδρομεί από το σκοτάδι του ανεκπλήρωτου στο φως της απόλυτης ευδαιμονίας. Περιγράφει τη διαρκή σύγκρουση αυτών των δύο ανταγωνιστικών στοιχείων μέσα από την οποία αναδύεται η ειδυλλιακή χώρα των ερώτων.

Ο Γιάννης Κορίζης επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά την αγάπη για την τέχνη του, που προσεγγίζει με σεβασμό και σοβαρότητα. Άλλωστε ο ίδιος ανέφερε εύστοχα σε μία προ διετίας συνέντευξή του στο ogdoo.gr:

«Η τέχνη είναι γενικότερα η αφετηρία, μέσα από αυτή κάθε άνθρωπος βρίσκει τα μονοπάτια της έκφρασής του. Αυτό είναι το κίνητρο. Η ανάγκη της δημιουργίας, η ανάγκη της εξωτερίκευσης των συναισθημάτων και της επικοινωνίας με τους άλλους ανθρώπους. Έτσι το βλέπω εγώ. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Τα ερεθίσματα είναι πολλά. Οι κοινωνικές συνθήκες, η ατμόσφαιρα της εποχής. Ο έρωτας, ένα χαμόγελο, ένα δάκρυ. Η ίδια η ζωή!»

Το τραγούδι «Πάλι σιωπηλά» κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.