Ο Βαγγέλης Πανάτος με «Τσάμικο» υποψήφιος για τον Ελληνικό τελικό της Eurovision 2018

0
SHARE

Άλλη μία υποψηφιότητα έγινε γνωστή σήμερα, την τελευταία ημέρα υποβολής Προτάσεων/Συμμετοχών για την Ελληνική Συμμετοχή του Διαγωνισμού Τραγουδιού Eurovision 2018, από την Εταιρία E&E music production.

Ο ερμηνευτής-συνθέτης Βαγγέλης Πανάτος και η στιχουργός-παραγωγός Έλενα Μανιάτη υπογράφουν το τραγούδι ‘’Μεσόγειος’’. Το κομμάτι τόσο μουσικά, όσο στιχουργικά αλλά και ενορχηστρωτικά κλείνει μέσα του την Ελλάδα από άκρη σ’ άκρη, την Ελλάδα του χθες και του σήμερα, την Ελλάδα, της πίστης, της φιλίας, της αλληλεγγύης, της θάλασσας, της Ελλάδας που πονά, αλλά στέκεται και αντιστέκεται, περήφανη, στοργική, σαν μάνα που αγκαλιάζει τα παιδιά της.

Η επιλογή του ρυθμού καταλυτική, Τσάμικος, ο αρχαιότερος, ίσως, Ελληνικός χορός, με εκβολές από την Μικρασία εώς την Μακεδονία, την Θράκη, την Ήπειρο και την Κρήτη, συνυφασμένος με την λεβεντιά, την Ελευθερία, μέσο έκφρασης και της χαράς και της λύπης, ένας ‘’Πανελλαδικός Πυρίχειος’’ όπως τον χαρακτήρισαν κάποιοι.

Με κυρίαρχο όργανο τι άλλο; το γλυκό ΄΄κλάμα΄΄ του κλαρίνου, παντρεμένο με τις Ευρωπαϊκές τάσεις της μουσικής από την εμπνευσμένη ενορχήστρωση του καταξιωμένου Κωνσταντίνου Αναδιώτη ο Βαγγέλης Πανάτος με εχέγγυα την πολύχρονη γνώση και την εμπειρία της έθνικ μουσικής, δίνει μία συγκλονιστική ερμηνεία που θα συγκινήσει και τους πλέον δύσπιστους.