Ο Αντώνης Μιτζέλος στη σχολή κιθάρας “GIG”

0
SHARE

Ο Αντώνης Μιτζέλος, μεγάλος ηλεκτρικός κιθαρίστας και συνθέτης θα βρίσκεται στη σχολή κιθάρας GIG για ένα μοναδικό σεμινάριο-συνάντηση με σπουδαστές, δασκάλους κιθάρας και μουσικούς,  το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Μαίου.

Πρόκειται για μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με το έργο και τις γνώσεις του συνθέτη και σολίστα. Στόχος είναι η επαφή με τις γνώσεις του ως θεωρητικού μουσικού, με αναφορές τόσο στην φιλοσοφική τοποθέτηση της μουσικής στην ζωή μας, την ιστορική εξέλιξη της κιθαροπαιξίας, την σύνθεση πρωτότυπου μουσικού έργου και βεβαίως την σύγχρονη κιθαροπαιξία, με έμφαση στο δικό του, απόλυτα χαρακτηριστικό προσωπικό ύφος, όπως αυτό διαμορφώθηκε και αγαπήθηκε τα τελευταία 35 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιάσει και αναλύσει επιλεγμένα θέματα τεχνικής, αυτοσχεδιασμού, εξοπλισμού τόσο για ηλεκτρική όσο και ακουστική κιθάρα, με αναφορές και συγκρίσεις σε live παιξίματα, studio sessions και ηχογραφήσεις.

Η διάρκεια είναι 2 τρίωρες συναντήσεις, 6μμ-9μμ.  Στο τέλος του σεμιναρίου θα ακολουθήσουν γνωριμία, ερωτήσεις και συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

To σεμινάριο διοργανώνεται σε συνεργασία με τη GIG, μία πρωτοποριακή και καινοτόμος σχολή κιθάρας, απόλυτα αφοσιωμένη και εξειδικευμένη στην διδασκαλία όσων απαιτούνται, τόσο για την γνώση και εξοικείωση με το όργανο και την μουσική θεωρία, όσο και για την πλήρη και δεξιοτεχνική κατοχή αυτού.

Με την ολοκλήρωση του διήμερου σεμιναρίου θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Λίγα λόγια για την Κιθαρωδία

Η Κιθαρωδία | Αντώνης Μιτζέλος ξεκίνησε το 2012 σαν μία πρωτότυπη μουσική πλατφόρμα με σκοπό την πραγματοποίηση ποικίλων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων με κέντρο την κιθάρα και την σύνθεση. Από τότε διευρύνεται συνεχώς για να προσφέρει νέο συνθετικό έργο δισκογραφική έκδοση καινούριων τραγουδιών και album (το label ΚΙΘΑΡΩΔΙΑ ξεκίνησε πριν λίγους μήνες, σε συνεργασία με την δισκογραφική εταιρία 14 Music), σεμινάρια/workshops σε νεότερους μουσικούς αλλά και σε όσους αγαπάνε την μουσική, φεστιβάλ, παραστάσεις, συνεργασίες με ξένους μουσικούς και πολλές ακόμα εκφράσεις καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Ο Αντώνης Μιτζέλος, συνθέτης, κιθαρίστας, ενορχηστρωτής και ερμηνευτής, έχει αφήσει το δικό του προσωπικό στίγμα στην σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή.

Στα 35 χρόνια της μουσικής του πορείας, ο Αντώνης Μιτζέλος έχει εκδώσει 6 προσωπικά cd, 12 με τους Τερμίτες, και έχει συμμετάσχει σαν συνθέτης σε άλλα 50 περίπου άλμπουμ και σαν κιθαρίστας σε περίπου 2.500 τραγούδια στην ελληνική και ξένη δισκογραφία. Έχει ακόμη ενορχηστρώσει 30 άλμπουμ για άλλους καλλιτέχνες και έχει συνθέσει μουσική για τηλεοπτικές σειρές, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Για αυτή την δουλειά του έχει λάβει 26 πλατινένιους και χρυσούς δίσκους.

Έχει δώσει δύο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με δικές του μουσικές συνθέσεις και πάνω από 2.500 συναυλίες σε Ελλάδα και σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο σε μουσικές σκηνές, αρχαία θέατρα και μεγάλους συναυλιακούς χώρους (The London Astoria Theatre /θέατρο Δελφών Olympia Theatre, Paris /Palais Des Beaux Arts Brussels /Dominion Theatre London /Madison Square Garden ΝΥ Manhattan κλπ.).