Νικολέττα Φιλιππάκη “Tης Μοναξιάς Τα Δώρα” | Video Premiere

0

Με ένα δυνατό ζεϊμπέκικο κάνει το ντεμπούτο της στη δισκογραφία η Νικολέττα Φιλιππάκη.

Η Νικολέττα με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της, υπόσχεται να ταξιδέψει το κοινό σε λαϊκά και όχι μόνο μονοπάτια μέσα από «Της Μοναξιάς Τα Δώρα», όπως είναι και ο τίτλος του τραγουδιού.

Το κομμάτι μιλάει για τον χωρισμό, την ερωτική προδοσία καθώς και για την μοναξιά που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, ύστερα από το τέλος μιας σχέσης. Τους στίχους του τραγουδιού έγραψε ο Τζων Μιχάλης και τη μουσική ο Σωκράτης Παπαϊωάννου.

Το video clip γυρίστηκε στην πανέμορφη Χίο – τόπος καταγωγής της Νικολέττας – και συγκεκριμένα στον Κάμπο και το «Argentiko Luxury Suites».

  • Λίγα λόγια για τη Νικολέττα Φιλιππάκη…

Η Νικολέττα Φιλιππάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο. Από μικρή ηλικία διαπίστωσε ότι η μουσική είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής της.

Επηρεασμένη από τον πατέρα της στη Βυζαντινή Μουσική, άρχισε να αναζητάει τη καλλιτεχνική της ταυτότητα από μαθήτρια ακόμα, τραγουδώντας στο σπίτι. Ως παιδί αντί για κούκλες είχε μόνο μουσικά παιχνίδια, όπως πλαστικές κιθάρες και μικρόφωνα. Πριν τελειώσει το δημοτικό, ξεκίνησε μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής. Σε ηλικία 15 χρόνων έκανε μαθήματα κιθάρας, ενώ στα 18 ξεκίνησε φωνητική.

Είναι απόφοιτη του Εθνικού Ωδείου Αθηνών με πτυχίο Ανώτερων Θεωρητικών και πτυχίο Σύγχρονου Τραγουδιού, με δασκάλα την Άννα Διαμαντοπούλου με βαθμό Άριστα παμψηφεί. Από τα 20 της χρόνια, ξεκίνησε να κάνει τις πρώτες επαγγελματικές της εμφανίσεις σε μαγαζιά της Αθήνας.

Το 2014 κάνει μια μικρή παύση, όπου επανέρχεται δυναμικά προς το τέλος του 2017, με εμφανίσεις σε μαγαζιά και συναυλίες. Έχει υπάρξει μέλος της χορωδίας Ενηλίκων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών “Musica” καθώς και στη χορωδία “Rosarte ενηλίκων”, όπου βρέθηκε επί σκηνής σε συναυλία με τους Canadian Brass.

Τέλος, έχει πραγματοποιήσει συναυλία στο πλευρό του Παντελή Θαλασσινού στη Χιο.