Νικήτρια του διεθνούς διαγωνισμού «Chopin» η ελληνίδα πιανίστα Αγάπη Τριανταφυλλίδη

0
SHARE

Το τρίτο βραβείο του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου «Chopin»  απένειμε στην Ελληνίδα πιανίστρια Αγάπη Τριανταφυλλίδη η κριτική επιτροπή στη μεγάλη αίθουσα του Μουσικού Πανεπιστημίου του  Ανόβερο.

Η νεαρή ελληνίδα πιανίστα μάγεψε κυριολεκτικά την κατάμεστη αίθουσα αποδίδοντας με εξαιρετική σαφήνεια  και λαμπρότητα  τις απαιτητικές συνθέσεις: Σονάτα d-Moll,K141 του D.Scarlatti, Μπαλάντα Nr.1,g-Moll του F.Chopin και Φαντασία fis-Moll του F.Mendelssohn.

Ο διαγωνισμός οργανώνεται από την κοινότητα Chopin του Ανόβερο, με πρόεδρό της για πολλά χρόνια τον αείμνηστο πιανίστα και παιδαγωγό Vladimir Krainev και φημίζεται για το υψηλό του επίπεδο.

Από την μεγάλη αριθμητικά συμμετοχή νέων φοιτητών μεγάλων μουσικών ακαδημιών για το έτος 2013 αξιολογήθηκαν μόνο πέντε φιναλίστ οι οποίοι στον τελικό του Σαββάτου στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και απόλαυσαν τον ενθουσιασμό των ακροατών για τις επιδόσεις τους.

Εξ αυτών με τα τρία πρώτα βραβεία τιμήθηκαν οι: Boyang Shi (Κίνα), Patrik Hévr (Τσέχικη Δημοκρατία) και Αγάπη Τριανταφυλλίδη (Ελλάδα).

Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Αγάπης Τριανταφυλλίδη  για περισσότερες πληροφορίες. www.agapiano.com