Νεόφυτος Ταλίπης “Του ουρανού το γκρίζο” | Single Premiere

0
SHARE

Με καταγωγή από την Κύπρο και συνεργασίες με μεγαθήρια του λαϊκού τραγουδιού αλλά και την προσωπική του δισκογραφία, ο Νεόφυτος Ταλίπης είναι πλέον «βετεράνος», υπηρετώντας εδώ και πολλά χρόνια την ελληνική κουλτούρα και μουσική σε τρεις χώρες (Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία).

Σήμερα παρουσιάζει το ολοκαίνουριο τραγούδι του, σε στίχους και μουσική του ιδίου, με τίτλο “Του ουρανού το γκρίζο“.

Η εξαιρετική ενορχήστρωση που επιμελήθηκε ο Αντώνης Γούναρης σε συνδυασμό με την «από καρδιάς» ερμηνεία του Νεόφυτου έχουν ως αποτέλεσμα ένα άκρως συγκινητικό και νοσταλγικό τραγούδι.

Μια ποιοτική σύνθεση με πολλά έντεχνα στοιχεία και έντονο το άρωμα της Μικράς Ασίας. Στο εγχείρημα αυτό συνέβαλλαν οι πολύ αξιόλογοι μουσικοί, Αντώνης Γούναρης στο cümbüş και τις κιθάρες, και ο Αποστόλης Μαλλιάς στα duduk, ney και φλογέρα.

Την παραγωγή, μίξη και mastering επιμελήθηκε ο Αντώνης Γούναρης και η ηχογράφηση έλαβε χώρα στο Studio Portes.

Απολαύστε το υπέροχο αυτό τραγούδι και αφήστε τη μελωδία του να σας ταξιδέψει σε τόπους μαγικούς!

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Νεόφυτος Ταλίπης γεννήθηκε στην Κύπρο, και από μικρός συνειδητοποίησε πως μέσα από το τραγούδι μπορεί να εκφραστεί και να παίρνει δύναμη – έτσι η μουσική έγινε ο τρόπος ζωής του.

Τα πρώτα του βήματα έγιναν σε νεαρή ηλικία, τραγουδώντας επαγγελματικά σε διάφορα μαγαζιά στην Κύπρο όπου εισέπραττε την αγάπη του κόσμου.

Ολοκληρώνοντας τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, μετέβη στο Λονδίνο όπου εργάστηκε αρχικά σε μικρά και μεγαλύτερα ελληνικά μαγαζιά της πόλης (“The Elysee”, “Fantasia Palace”, κ.α.), όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους Έλληνες του Λονδίνου.

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο Τώρα μόνος ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο, σε συνεργασία με τον πολύ καλό του φίλο Χάρη Κουτσαβάκη και τον Κώστα Ριάλα.

Ο δίσκος αυτός είχε απήχηση στην τοπική ελληνική κοινότητα, στην οποία ο Νεόφυτος ήταν ήδη γνωστός και με την ιδιότητα του ραδιοφωνικού παραγωγού σε ελληνόφωνη συχνότητα του Λονδίνου.

Με τα χρόνια άρχισε να επιθυμεί την επέκταση της καριέρας του επί ελληνικού εδάφους, και έτσι ήρθε στην Ελλάδα.

Για την πρώτη εγχώρια δισκογραφική του δουλειά που κυκλοφόρησε από την Polygram με τίτλο Νόμιζα, συνεργάστηκε με το μεγάλο συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο, και άλλους αξιόλογους συντελεστές όπως Μάκης Γιαπράκας, Γιώργος Κλεφτογιώργος και Σάσα Μανέτα.

Για το δεύτερο δίσκο του με τίτλο Όνειρα από νάιλον συνεργάστηκε με την Σωτία Τσώτου και τον Γιώργο Στάντζο, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε ο ίδιος να γράφει στίχο και μουσική στα τραγούδια του.

Στην μέχρι τώρα πορεία του, ο Νεόφυτος έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, όπως Δούκισσα, Λάκης Αλεξάνδρου, Αντύπας, Πάνος Γαβαλάς, Γιώργος Σαλαμπάσης, Βαγγέλης Περπινιάδης, Στράτος Κύπριος, Κατερίνα Στανίση, Γιώργος Μαργατρίτης, Φίλιππος Νικολάου και Γιάννης Πουλόπουλος.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το τραγούδι «Ζω» που έλαβε πολύ θετικές κριτικές, και σήμερα ξεκινά τη συνεργασία του με την ομάδα του Μίλτου Καρατζά, με το τραγούδι “Του ουρανού το γκρίζο”, σε δικό του στίχο και μουσική.