Νίκος Ξαρχάκος | Συνέντευξη

0
SHARE

O Νίκος Ξαρχάκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, γράφει ο ίδιος τους στίχους και τη μουσική δηλώνοντάς μας πως η νέα γενιά δημιουργών είναι παρών. Στο βιογραφικό του έχουν καταγραφεί εμφανίσεις σε δεκάδες μικρούς και υπόγειους χώρους. Συμμετείχε στη μουσικοθεατρική ομάδα Ξου Κακά και στην παράσταση της Λίνας Νικολακοπούλου Τις νύχτες μπαίνεις στα όνειρά μου.

Διαβάστε τι μας είπε για τη συνεργασία του με το Βασίλη Καρρά καθώς και για τα μελλοντικά σχέδια του!

1. Νίκο που σε βρίσκουμε αυτό τον καιρό;

Κυρίως να εργάζομαι για τη δημιουργία του καινούργιου μου cd όπου αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο έτος. Μετά το πρώτο cd, που κυκλοφόρησε το 2013 με τίτλο Σα μικρό παιδί, επεξεργάζομαι καινούργιες ιστορίες, εμπλουτισμένες με σύγχρονους αλλά και ρετρό ήχους, που πρόκειται να συμπεριληφθούν στην καινούργια μου δουλειά.

2. Πως ξεκίνησε η πορεία σου στη μουσική;

Ο πλούσιος κόσμος της μουσικής, μου αποκαλύφθηκε με ομαλό και όμορφο τρόπο. Ξεκίνησα τραγουδώντας σε σχολικές μπάντες. Προσπαθούσα να παίξω μελωδίες που είχα στο μυαλό μου. Άρχισα τα live σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας. Συμμετείχα στη μουσική παράσταση της κ. Λίνας Νικολακοπούλου, Τις νύχτες μπαίνεις στα όνειρά μου και στη μουσικοθεατρική ομάδα Ξου Κακά. Το ταξίδι συνεχίζεται, είναι υπέροχο και προσπαθώ να το χαρώ.

3. Nέο τραγούδι ’’Παλιάτσος και τρελός’’,  πες μας oλη αυτή την διαδιακασία;

Το τραγούδι “Παλιάτσος και τρελός” αντιπροσωπεύει το χαμένο μας εαυτό. Τον άνθρωπο που με κύριο όπλο την αγάπη και την ανεμελιά καταπολεμάει τη δύσκολη καθημερινότητα. Παραβλέπει τα «κακώς κείμενα» και προχωράει μπροστά. Το έγραψα πριν 2 χρόνια σε μια δύσκολη περίοδο για μένα. Στην πορεία, βρήκε στέγη στο Bedroom Studio και υπό την καθοδήγηση του Όμηρου Κομνηνού πήρε τη τελική του μορφή.  Θα συμπεριληφθεί στο επερχόμενο δίσκο.

4. Δεν μπορώ να μην σε ρωτήσω γιατί συνεργασία έκπληξη με τον Βασίλη Καρρά για το τραγούδι ‘’Μια ώρα αρχύτερα’’ που το συμπεριέλαβε στο τελευταίο του δίσκο Απ΄το βορρά μέχρι το νότο,  πως προέκυψε όλο αυτό και πως νιώθεις; 


Το τραγούδι γράφτηκε επάνω στη φωνή του κ. Βασίλη Καρρά και στην κυριολεξία κίνησα γη και ουρανό για να έρθω σ’επαφή μαζί του. Τα κατάφερα, άκουσε το τραγούδι, του άρεσε κι αυτό ήταν…μπήκε στο δίσκο.  Σε αυτό το σημείο, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω το κ. Βασίλη Καρρά και τους συνεργάτες του (Γιάννη Γκιούρα, Δημήτρη Λάππα και Ζήση Κασιάρα). Μου συμπεριφερθήκανε άψογα και η χαρά που μου δώσανε ήταν μεγάλη. Επίσης, τον Γιώργο Μάστορα και τη Power Studio Productions SE, το Χρήστο Κούτρα, το Δημήτρη Μάστορα, τον Γιάννη Βενιζέλο και τον Ηλία Πολυχρονιάδη για τη βοήθειά τους στη δημιουργία του demo.

5. Ποια είναι τα δικά σου μουσικά ακούσματα τόσο από την ελληνική όσο και από την διεθνή σκηνή;

Ακούω πολλή μουσική, κάθε είδους. Δε μ’αρέσει να βάζω ταμπέλες στα τραγούδια. Μπορώ ν’ακούσω τα πάντα. Παρ’όλα ταύτα έχω μια αδυναμία στο γνήσιο λαικό τραγούδι που δυστυχώς στις μέρες μας δεν είναι και στην πρώτη γραμμή. Στη Βιτάλη, στον Λιδάκη,  στο Μητροπάνο.

6. Ποια νομίζεις ότι είναι η σχέση των νέων με τη μουσική σήμερα;

Οι νέοι, όπως και στους υπόλοιπους κλάδους, έχουν εξειδίκευση στο αντικείμενο. Το έχουνε σπουδάσει και το έχουν εξελίξει. Ακούγονται όμορφα πράγματα κι ελπιδοφόρα. Υπάρχει θησαυρός εκεί έξω κι έντονη ανάγκη έκφρασης. Η σύγχρονη τεχνολογία και τα social media συνέβαλαν δραστικά σ’αυτό, δίνοντας τη δυνατότητα στον καθένα, να παρουσιάσει τη δουλειά του χωρίς περιορισμούς.

7. Μια συνεργασία που ονειρεύεσαι;

‘Εχω τραγούδια που θέλω να δώσω σε διάφορους καλλιτέχνες. Μια συνεργασία όμως που θα πραγματοποιούσε τα όνειρά μου θα ήτανε με την κ. Τάνια Τσανακλίδου και την κ. Δήμητρα Γαλάνη. Πιστεύω πως είναι δύο υπέροχες κυρίες με άποψη επάνω στα μουσικά δρώμενα. Τους αρέσει να ρισκάρουν και να καινοτομούν.

8. Πως βλέπεις τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν και όλη αυτή η έκρηξη βίας;

Με φοβίζει η ανεξέλεγκτη έκρηξη της βίας. Το μυαλό μας βολιδοσκοπείται συνεχώς με εικόνες τρόμου με σκοπό να συνηθίσει αυτή την κατάσταση. Δε ξέρω τι έρχεται και αυτό με βρίσκει απέναντι. Θέλω να ξέρω, να έχω γνώμη και να αποφασίζω.

9. Mελλοντικά σχέδια;

Ετοιμάζω το 2ο cd, που θα είναι έτοιμο πιθανότατα την άνοιξη. Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα ν’αναφέρω ότι θα συμπεριληφθεί κι ένα τραγούδι του Βασίλη Σιοκορέλη καθώς και ένα τραγούδι που θα ερμηνεύσει η αγαπημένη Κατερίνα Μακαβού. Θ’ακολουθήσει η παρουσίαση του δίσκου και live με την ομάδα «σα μικρά παιδιά» σε ύφος «λαικό». Θα μας βρείτε σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας καθώς και σε όλα τα social media σα «νίκος ξαρχάκος και σα μικρά παιδιά»… σας περιμένουμε με χαρά.

Περισσότερα για το Νίκο Ξαρχάκο:

Youtube.com,   Facebook.com