Μenta “Jules Dassin” | Single Premiere

0
SHARE

Οι Μenta μας χαρίζουν το δεύτερο single τους από μια σειρά κομματιών που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2020.

Το “Jules Dassin” διακρίνεται από́ μια χαλαρή́, καλοκαιρινή διάθεση που παραπέμπει στην αγάπη της μπάντας για την γαλλική́ lounge σκηνή́ και το σινεμά. Γι’ αυτό παίρνει το όνομα του μεγάλου Γάλλου σκηνοθέτη και περιλαμβάνει samples με την φωνή́ της διασημότερης Ελληνίδας ηθοποιού, Μελίνας Μερκούρη.

  • Λίγα λόγια για τους Μenta

Δημιουργούνται στα τέλη της δεκαετίας του ’90 από τους Κώστα Βλάχα (κιθάρα-φωνή), Νίκο Παπαδημητρίου (μπάσο-φωνή) και Πάνο Γαλάνη (τύμπανα) και το πρώτο τους άλμπουμ έχει τον τίτλο «Στον πλανήτη του Εδμούνδου», προϊόν της συνεργασίας του συγκροτήματος με τον Coti K.

Κυκλοφορεί τον Δεκέμβριο του 2000 από τη Studio II rec. και χαρακτηρίζεται από την πλειοψηφία των κριτικών ως ένα από τα καλύτερα ντεμπούτα της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής. Την επόμενη χρονιά γίνονται τέσσερις με την προσθήκη του Δημήτρη Λαϊνά (πλήκτρα-φωνητικά) και ακολουθούν τα άλμπουμ: “Σε καινούρια μπάντα” – 2003 (Παραγωγή Coti K.) | “Ινστρουμέντα” – 2007 (Μίξη-Παραγωγή Coti K. & Χρήστος Λαϊνάς) | “Ποπ” – 2010 (Παραγωγή Κώστας Βλάχας) | “ΜΕΝΤΑ” – 2012 (Παραγωγή Κώστας Βλάχας).

Το 2015 κάνουν στροφή στον ήχο τους και κυκλοφορούν το “Téléphérique” με 9 πρωτότυπες instrumental συνθέσεις. Πλέον αναζητούν ένα διαφορετικό ηχητικό δρόμο, αφαιρούν τα φωνητικά και αφήνουν τις εικόνες να δημιουργούνται μέσω της χρήσης των αναλογικών synthesizers που κυριαρχούν.

Δύο χρόνια αργότερα, παραδίδουν ένα digital EP, με τίτλο “K.I.D.” που περιέχει 4 ορχηστρικές συνθέσεις και αποτελεί έναν φόρο τιμής στα παιδιά που μεγαλώνουν σε εμπόλεμες ζώνες. Οι αρχές του 2017 τους βρίσκουν να δουλεύουν το επόμενό τους project με ορχηστρικές συνθέσεις. To Polyend κυκλοφορεί το 2018.

Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια οι Μenta συνεχίζουν να δημιουργούν και να κυκλοφορούν νέα κομμάτια, ψηφιακά.