Μπέττυ Χαρλαύτη “Μαριονέτα” | Single Premiere

0

Μας συστήθηκε δισκογραφικά πριν λίγο καιρό με την πρώτη της προσωπική δουλειά “Ποια να ‘σαι συ;“. Μια μεγάλη έκπληξη από μια νέα ερμηνεύτρια που τραγούδησε τόσο ξεχωριστά τα κομμάτια του Μιχάλη Σουγιούλ.

Η Μπέττυ Χαρλαύτη, ταξιδεύοντας με άνεση στον χωροχρόνο, με εφόδιο την φωνή της και τις απεριόριστες ικανότητές της, αποφασίζει αυτή τη φορά να μας φέρει στο σήμερα. Με νέο τραγούδι, τη “Μαριονέτα“, ξεδιπλώνει τις πιο σύγxρονες πτυχές της και τραγουδά την εποχή της.  Τους στίχους και τη μουσική υπογράφει η δημιουργός Χάρις Τσεκούρα ενώ η παραγωγή του single έγινε από την 14 Music.

Η Μπέττυ Χαρλαύτη έχει ήδη στο ενεργητικό της έναν επιτυχημένο δίσκο, τρία ταξίδια στην Αμερική για προσωπικές συναυλίες με διθυραμβικές κριτικές, ιδιαίτερες συναυλιακές δουλειές, καθώς και τρανταχτές συνεργασίες. Δεν είναι τυχαία η επιλογή της από τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη και η στενή συνεργασία της με την Ορχήστρα του αλλά και οι εμφανίσεις της στο πλευρό της Μαρίας Φαραντούρη.

Η Μπέττυ Χαρλαύτη έχει μικρασιατική καταγωγή. Είναι διπλωματούχος κλασικού τραγουδιού, έχει σπουδάσει επίσης τζαζ κ παραδοσιακό τραγούδι και είναι κάτοχος του London College of Music Diploma in classical performance. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα και τη Γερμανία, ερμηνεύει τραγούδια σε εννέα γλώσσες και στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται εκτός από κλασικά έργα, Έλληνες λόγιοι συνθέτες, παραδοσιακό, ρεμπέτικο, ρετρό, έθνικ και τζαζ.