«Μου κάνει γελοίο που οι Έλληνες τραγουδάνε αγγλικά στην Eurovision»: Ξεσπάει γνωστός λαϊκός τραγουδιστής

0
SHARE

Για τις απόψεις του για τις ελληνικές συμμετοχές στη Eurovision που τα τελευταία χρόνια γίνονται με επιλογή ξενόγλωσσου τραγουδιού, όπως συνέβη και φέτος με τη Demy που δεν κατάφερε να κερδίσει την Ευρώπη με το «This is Love» ρωτήθηκε ο δημοφιλής τραγουδιστής και η απάντησή του ήταν καταπέλτης.

Στην ερώτηση για το αν ο ίδιος θα ήθελε να συμμετάσχει στον πανευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό και αν ναι με τι τραγούδι, αλλά και για το αν θα αποδεχόταν μία πρόταση εκπροσώπησης από τη Βουλγαρία που είναι μεγάλος σταρ, ο Γιώργος Γιασεμής ξέσπασε στην εφημερίδα «Η Άποψη».

  • Από όσο γνωρίζουμε, μετά τον Βασίλη Καρρά είσαι ο δεύτερος Έλληνας τραγουδιστής που γνωρίζει μεγάλες δόξες στη Βουλγαρία.

«Αυτό που συμβαίνει στη Βουλγαρία είναι κάτι που δεν μπορούσα ποτέ να το φανταστώ. Πραγματικά αυτό που ζω εκεί τα τελευταία χρόνια είναι ασύλληπτο. Με θεωρούν δικό τους παιδί, και έχω συμβόλαιο με τη μεγαλύτερη βουλγαρική δισκογραφική εταιρεία, την Planeta Pliner. Πάω πολλά χρόνια εκεί, κάνω συναυλίες, όλα τα τραγούδια μου έχουν επανεκτελεστεί στη δική τους γλώσσα. Επίσης το ντουέτο που έκανα με τη μεγαλύτερη σταρ της Βουλγαρίας, την Ανέλια, το “Ξαφνικά” έγινε το νούμερο ένα hit!»

  • Αν σου έκαναν πρόταση να εκπροσωπήσεις τη Βουλγαρία με την Ανέλια;

«Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να εκπροσωπήσω ένα άλλο κράτος πέρα από τη χώρα μου. Και επειδή αγαπάω την Ελλάδα και είμαι ρομαντικός, το τραγούδι που θα ήθελα να πάω στη Γιουροβίζιον θα ήταν ένα τραγούδι που δεν θα ήθελαν και δεν θα με άφηναν να το κάνω».

  • Τι εννοείς ότι δεν θα ήθελαν να πας στη Γιουροβίζιον με το δικό σου τραγούδι;

«Γιατί θα ήθελα να κάνω ένα τραγούδι που να αναδεικνύει την Ελλάδα και να το ερμηνεύσω στα ελληνικά, με συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων. Αυτό που πάνε όλοι και τραγουδάνε στην αγγλική, μου κάνει εντελώς γελοίο».

Giorgos Giasemis