”Μια φορά θυμάμαι” Μια παράσταση αφιέρωμα στα τραγούδια του νέου κύματος

0
SHARE

Μία παράσταση-αφιέρωμα στα τραγούδια του Νέου Κύματος, που πρώτος καθιέρωσε ο Γιάννης Σπανός. Το Νέο Κύμα χαρακτηρίζεται από την απλότητα στις ενορχηστρώσεις και την δομή του. Λιτό μουσικά, πλούσιο όμως σε περιεχόμενο και νοήματα. Τον πρώτο ρόλο έχει η κλασική κιθάρα που την σιγοντάρουν, μία φυσαρμόνικα ή ένα πιάνο.

Τραγούδια του Νέου Κύματος έχουν ερμηνεύσει σπουδαίοι τραγουδιστές. Κώστας Χατζής, Γιώργος Ζωγράφος, Αρλέτα, Γιάννης Πουλόπουλος, Ρένα Κουμιώτη, Μιχάλης Βιολάρης, Λάκης Παπάς, Καίτη Χωματά, Πόπη Αστεριάδη. Αλλά και σπουδαίοι συνθέτες έχουν γράψει στο ύφος του. Μάνος Χατζιδάκις, Γιάννης Σπανός, Νότης Μαυρουδής, Διονύσης Σαββόπουλος, Λίνος Κόκοτος, κ.α.

Στη δική μας βραδιά, θα απολαύσουμε δύο νέους και πολύ ταλαντούχους ερμηνευτές. Στο τραγούδι την Γιώτα Λιαποπούλου και στην κιθάρα τον Γιώργο Ρήγα.

Η Γιώτα Λιαποπούλου μετράει ήδη αρκετά χρόνια στον χώρο, με αξιοσημείωτες συνεργασίες. Έχει συμμετάσχει σε δισκογραφικές δουλειές των Δημήτρη Μπάση, του σχήματος Κόντρα Τέμπο. Στο μουσικό λεύκωμα του αρχιμάγειρα Νίκου Φωτιάδη Μουσικός περίδρομος που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “Τόπος” το 2016, ερμήνευσε το τραγούδι “Συνταγές μαγειρικής” των Χαϊνηδων καθώς και μερικά ακόμα. Επίσης στο πολυσυλλεκτικό cd Μουσικά βήματα του μουσικού παραγωγού Γιώργου Σουρούρ, ερμήνευσε το τραγούδι των Γιάννη Ξηρομερίτη και Καλλιόπης ΗλιοπούλουΑχ να ‘σουν εδώ”.

Ο Γιώργος Ρήγας είναι μαθητής του Γιώργου Τοσικιάν ενώ έχει παρακολουθήσει και μαθήματα με τον Παναγιώτη Μάργαρη. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι ήδη καθηγητής κλασικής κιθάρας, συνθέτει τα δικά του τραγούδια και αυτή την εποχή, ετοιμάζει την πρώτη του προσωπική δουλειά.

Οι δυο τους, μας υπόσχονται μία βραδιά με υπέροχα τραγούδια, που όλοι αγαπήσαμε!

Ώρα Προσέλευσης :21:15
Ώρα έναρξης: 21:30
Παρασκευή 10 Μαρτίου
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Galerie Δημιουργών
Χελιδονούς 28
Κηφισιά

Πληροφορίες – Κρατήσεις : 210 6251732