Μαρία Κωσταράκη: Σύντομο βιογραφικό

1
SHARE

Η Μαρία Κωσταράκη διαμένει μόνιμα στην Αθήνα και εμφανίζεται επιλεκτικά σε γνωστές μουσικές σκηνές σε συνεργασία με αξιόλογους καλλιτέχνες ενώ έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ, συναυλίες, βιντεοκλίπ και σποτ διαδικτυακών ραδιοφωνικών σταθμών. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία (MSc in Educational Psychology). Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου, κιθάρας, ανώτερων θεωρητικών, χορού και υποκριτικής.

Πρώτη της δισκογραφική εμπειρία το 2012 όπου υπογράφει αποκλειστικά τα φωνητικά του δεύτερου προσωπικού δίσκου «Με τα μάτια κλειστά» του κορυφαίου κιθαρίστα Χριστόφορου Κροκίδη ο οποίος κυκλοφόρησε από την FM Records.

Ακολουθούν διάφορες ερμηνευτικές της συμμετοχές σε πολυσυμμετοχικούς δίσκους (με τραγούδια όπως το «Φίλα με», «Ευχή» κ.ά.). Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το τραγούδι «Ευχή» σε στίχους Λάμπρου Κωσταράκη, μουσική Καλλιόπη Ηλιοπούλου και ενορχήστρωση Ιωάννη Κωσταράκη το οποίο περιλαμβάνεται στο πολυσυμμετοχικό CD Τραγούδια Ταξιδιάρικα και κυκλοφόρησε από την Dando Music τον Μάρτιο του 2017.

Κατέκτησε την 3η θέση στο Top 10 Μαΐου του Unknown Sound – La Vita Radio και στο Top 20 Ιουνίου του Πεντάγραμμο. Το καλοκαίρι του 2017 συμμετέχει στη δισκογραφική δουλειά του Κώστα Σμοκοβίτη Μ’ ένα σ’ αγαπώ η οποία κυκλοφορεί από τις Μουσικές Εκδόσεις Σείστρον Αεράκης όπου ερμηνεύει μαζί με τον σπουδαίο ερμηνευτή το τραγούδι με τίτλο «Μη μιλάς» σε μουσική Αποστόλη Κεμετζή και στίχους Ράνιας Αηδώνη και υπογράφει τα φωνητικά του δίσκου.

Παράλληλα, αναλαμβάνει τα φωνητικά μαζί με τη Ρέτα Κρανιώτη στην επανεκτέλεση του τραγουδιού «Ο Κυρ Αλέκος» του Γιώργου Ζαμπέτα από τον Κώστα Σμοκοβίτη ο οποίος συμμετείχε φιλικά στο cd Τα Τραγούδια της Ψυχής μου του Αλέξη Παρισιάδη και το οποίο κυκλοφόρησε από τη General Music τον Ιούλιο του 2017.

Σήμερα, έχοντας πλέον ολοκληρώσει την παραγωγή του δικού της μουσικού project, προγραμματίζει τις εμφανίσεις της σε συνεργασία με ταλαντούχους και έμπειρους μουσικούς με στόχο πρωτίστως να μοιραστεί δυνατές κι αυθεντικές μουσικές στιγμές με το κοινό έχοντας μάλιστα η ίδια επιμεληθεί το πρόγραμμα και συγχρόνως να παρουσιάσει την πρώτη επερχόμενη προσωπική δισκογραφική της δουλειά. Ειδικότερα, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δυναμικό πρόγραμμα – εμπλουτισμένο με διάφορα στοιχεία – γεμάτο από ήχους ροκ, ποπ, swing ενώ δεν λείπουν και μερικές πινελιές από το έντεχνο, το παραδοσιακό και το ρεμπέτικο τραγούδι. Ακούγονται κυρίως διασκευές ”πειραγμένες” αγαπημένων ελληνικών τραγουδιών αλλά και κομμάτια απόλυτα εναρμονισμένα με τον κεντρικό πυρήνα του προγράμματος της ερμηνεύτριας τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα.

Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι πως η Μαρία Κωσταράκη με τους εξαιρετικούς συνεργάτες της μας συνεπαίρνει και μας παρασύρει σε ένα απολαυστικό και πλήρες μελωδικό ταξίδι!