Μάνια Βλαχογιάννη “Στιγμές” (Νέο τραγούδι)

0
SHARE

H pop ballad ¨Στιγμές” είναι η τρίτη κατά σειρά δισκογραφική δουλειά της Μάνιας Βλαχογιάννη, σε συνεργασία με την Fm Records.

Λίγα λόγια για την Μάνια Βλαχογιάννη

Η Μάνια Βλαχογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε τα παιδικά της χρόνια ανάμεσα σε Γερμανία και Ελλάδα.

Σε ηλικία 17 ετών πήρε Δίπλωμα πιάνου με Άριστα παμψηφεί, Α’ βραβείο και Αριστείο εξαιρετικής επιδόσεως από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές της στο Richard-Strauss-Konservatorium του Μονάχου, απ’ όπου και αποφοίτησε με Δίπλωμα σολίστ πιάνου, ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα Μονωδίας (μεσόφωνος) και Musical Theater Performance. Φοίτησε στην Ανώτατη Μουσική Σχολή Δρέσδης και σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του H.D.Trayer.

Τραγούδησε σε περισσότερες από 160 παραστάσεις του μουσικού θεάτρου με μεγάλη επιτυχία σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία. Σε αρκετά νεαρή ηλικία της δόθηκε η θέση της υποδιευθύντριας στην Κρατική Μουσική Σχολή του Μονάχου «Sing-und-Musikschule Garching», όπου μεταξύ άλλων σκηνοθέτησε και Μusicals για παιδιά και νέους. Από το 2007 ζει στην Αθήνα, συνεργάζεται στενά με το Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Πορτοχελίου και είναι ενεργό μέλος της θεατρικής ομάδας του ηθοποιού και σκηνοθέτη Γιάννη Δεγαΐτη.

Το Δεκέμβριο του 2013 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική δουλειά της, το pop classic single ¨Όταν μιλάνε οι αισθήσεις¨ (feat. Βασίλης Ασημακόπουλος), σε δικούς της στίχους και μουσική του συνθέτη Balsam7teen (Νίκος Λεκάκος), με τον οποίο συνεργάζεται από το 2009 ως ερμηνεύτρια και στιχουργός.

Τον Απρίλιο 2014 ακολούθησε το album ¨A Musical Dream¨, με Highlights από αγαπημένα ξένα Musicals και τη συμμετοχή του βαθύφωνου Βασίλη Ασημακόπουλου.

Τον Οκτώβριο 2014 συνεργάστηκε με τον στιχουργό και συνθέτη Φίλιππο Πατίρη στο EP Θα ’σαι δίπλα μου εσύ, με ελληνικά έντεχνα τραγούδια, που κυκλοφορεί από την InSideOut/XRCRecords USA.