Κώστας Μυλώσης “Οι σειρήνες” | Video Premiere

0
SHARE

Ο Κώστας Μυλώσης, έχοντας διαγράψει μια μακροχρόνια πορεία ως τραγουδιστής του αγαπημένου συγκροτήματος Δυτικές Συνοικίες, τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί τη σόλο καριέρα του στη δισκογραφία.

Στα πλαίσια της συνεργασίας του με την εταιρία Final Touch παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με τίτλο “Οι Σειρήνες“, μια σύνθεση του ιδίου που πλαισιώνεται με τους στίχους του ποιητή Βαγγέλη Ιωσηφίδη.

Το τραγούδι περιγράφει έναν σύγχρονο “Οδυσσέα” ο οποίος μέσα από την αναζήτηση της “Ιθάκης” του, βρίσκεται αντιμέτωπος με υπαρξιακά διλήμματα.

Την ενορχήστρωση επιμελήθηκε ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας Κώστας Βρετός.

Τη σκηνοθεσία του ατμοσφαιρικού video clip ανέλαβε η ομάδα κινηματογραφιστών FoolMoon VideoTeam.

  • Λίγα λόγια για τον Κώστα Μυλώση

Ο Κώστας Μυλώσης γεννήθηκε στο Παρίσι και μεγάλωσε στη Μενεμένη στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης. Σε ηλικία δώδεκα ετών, με παρότρυνση των γονιών του, ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας, στην αρχή με τον Μπάμπη Κουρκούδιαλο, αργότερα στο πνευματικό κέντρο Μενεμένης και τελικά στο ωδείο του αξέχαστου Πέτρου Τσέντογλου.

Σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών έπαιξε κιθάρα στο πρώτο του συγκρότημα, τους «Ταξιδιώτες» στη Λαϊκή Μορφωτική Στέγη Αμπελοκήπων. Συνεχίζοντας ως κιθαρίστας, έφτιαξε μια μπάντα με συμμαθητές του στο σχολείο και άρχισε να γράφει τα πρώτα του τραγούδια.

Το 1988 ηχογράφησαν με τον παιδικό του φίλο, Βασίλη Μαντζουράνη, το πρώτο τους demo σε μπομπίνα. Με τον Βασίλη Μαντζουράνη και τον Κώστα Αράπη δημιούργησαν το 1996 το συγκρότημα «Δυτικές Συνοικίες», με το οποίο γνώρισαν πανελλαδική αναγνώριση και καταξίωση από το τραγούδι «Καλοκαιρινά ραντεβού», αλλά και από τις τέσσερις δισκογραφικές τους δουλειές και τις πολυάριθμες συναυλίες τους.

Το 2010, ένα χρόνο μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, ο Κώστας Μυλώσης συστήνεται εκ νέου στο κοινό με το πρώτο του προσωπικό, ανεξάρτητο CD με τίτλο Καλλιτέχνης του δρόμου που περιλαμβάνει τέσσερα τραγούδια: «Πόσο πολύ σ’ αγαπάω», «Καλλιτέχνης του δρόμου», «Απόψε θέλω να σε δω» και «Πες πόσα θες» στο οποίο συμμετέχει στα φωνητικά ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Το 2013 κυκλοφόρησε τα τραγούδια «Φύγαν τα χρόνια» και το «Στοιχειωμένο σπίτι», ένα ντουέτο με τον τραγουδοποιό Δημήτρη Γκουλούση. Το 2015 επανήλθε με το τραγούδι «Μια καρδιά σάπιο καράβι», ενώ το 2017 παρουσίασε το τραγούδι «…Να πέφτω μόνος…»

Φέτος, μέσα από την καινούργια του συνεργασία με την δισκογραφική εταιρία Final Touch παρουσίασε το τραγούδι με τίτλο “Μη με μισείς” σε στίχους και μουσική του τραγουδοποιού Θοδωρή Παρασκευόπουλου.

Σήμερα επιστρέφει δυναμικά με το single “Οι Σειρήνες” σε μουσική δική του και στίχους του Βαγγέλη Ιωσηφίδη.

Το δυνατό σημείο στην πορεία του Κώστα Μυλώση ήταν και είναι οι συναυλίες του, πλαισιωμένος πάντα από εξαιρετικούς φίλους μουσικούς!