“Κιθαριστική Οπτική” με τον συνθέτη Γιώργο Καραγιάννη στη Galerie Δημιουργών

0
SHARE

Ο Γιώργος Καραγιάννης συμπράττει με καταξιωμένους μουσικούς για να παρουσιάσει συνθέσεις του για κλασική κιθάρα, μουσική δωματίου καθώς και μουσική για κινηματογράφο. Με καθαρά “Κιθαριστική Οπτική” και σύμμαχο την κλασική κιθάρα, παρουσιάζονται έργα του, που ανήκουν σε διαφορετικά είδη μουσικής, ξεκινώντας από την εποχή του Μπαρόκ εως τις Latin – Jazz δημιουργίες του 20ου αιώνα.

Περιγραφή του προγράμματος..

 1. Μέρος Α’ : Συνθέσεις για σόλο κλασική κιθάρα αλλά και για δύο κιθάρες.
 2. Μέρος Β’ : Συνθέσεις για Πιάνο, Κιθάρα – Πιάνο, Κιθάρα – Φλάουτο καθώς και για κιθάρα – πιάνο – φλάουτο – βιολί.
 3. Μέρος Γ’ : Συνθέσεις για Κινηματογραφική μουσική με Κιθάρα – Βιολί – Φλάουτο – Κόντρα Μπάσο και Κρουστά.

Κατα τη διάρκεια του Μέρους Α’ θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του συνθέτη “Δημιουργίες για Κιθάρα – Μέσης Σχόλης“.

Λίγα λόγια για τον συνθέτη...

Ο Γιώργος Καραγιάννης είναι απόφοιτος του μουσικού λυκείου Ιλίου και του τμήματος Μαθηματικών της σχολής θετικών επιστημών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στο παρελθόν συνεργάστηκε δισκογραφικά με γνωστούς καλλιτέχνες και έχει πραγματοποιήσει ενορχηστρώσεις για παραμύθια και μεταγραφές για πολλά μουσικά σχήματα και είδη. Εκτός από κομμάτια για solo κιθάρα έχει συνθέσει κομμάτια για δύο κιθάρες, μουσική δωματίου, πληθώρα κομματιών οργανικής και ορχηστρικής μουσικής καθώς και τραγούδια με ελληνικούς και ξένους στίχους.
Σημεία αναφοράς…

 • (1998) Ειδική Τιμητική Διάκριση σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κιθάρας.
 • (2014) Συγγραφέας – Συνθέτης του Δεξιοτεχνικού βιβλίου κλασικής κιθάρας “Δημιουργίες για κιθάρα”, εκδόσεις Cambia (2014).
 • (2015) Συνθέτης της μουσικής αναπαλαίωσης της ταινίας “A Corner in wheat”, D.W.Griffith (1909).
 • (2015) Greatly appreciated composer , First Place for the Nation Greece στον παγκόσμιο διαγωνισμό σύνθεσης Maurice Ravel (First Edition) ως η καλύτερη Ελληνική συμμετοχή στην κατηγορία : “Σύνθεση για λιγότερα από δεκαπέντε όργανα”. https://www.dropbox.com/s/ruxysd6ud021pzp/Yorgos%20Karagiannis.PDF?dl=0
 • (2016) Συγγραφέας – Συνθέτης του βιβλίου κλασικής κιθάρας “Δημιουργίες για κιθάρα Μέσης σχολής”, εκδόσεις Cambia (2016).
 • (2016) Τρίτη θέση στον κόσμο και απονομή τίτλου Greatly appreciated composer , First Place for the Nation Greece στον παγκόσμιο διαγωνισμό σύνθεσης Maurice Ravel (Second Edition) στην κατηγορία Δ : “Σύνθεση για solo μουσικό όργανο”. http://composercompetition.weebly.com/results.html.
 • (2016) 2ο Βραβείο στον 14ο διαγωνισμό σύνθεσης Βόλου στην Κατηγορία: Σόλο Όργανο.
 • (2016) 2ο Βραβείο στον 14ο διαγωνισμό σύνθεσης Βόλου στην Κατηγορία: Μουσική Δωματίου.
 • (2016) 2ο Βραβείο στον 14ο διαγωνισμό σύνθεσης Βόλου στην Κατηγορία: Μουσική Κινηματογράφου.

Ώρα Προσέλευσης : 20:45
Ώρα έναρξης: 21:00
Ημέρα Παράστασης : Σάββατο 3 Δεκεμβρίου
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Galerie Δημιουργών
Χελιδονούς 28
Κηφισιά

Πληροφορίες – Κρατήσεις : 210 6251732