Η Φένια Χρήστου στην Galerie Δημιουργών!

0

Συντροφιά με την πιανίστα Νίνα Καραμανώλη και τον βιολοντσελίστα Μιχάλη Πορφύρη, η βραβευμένη μουσικός Φένια Χρήστου εγκαινιάζει τον κύκλο των μουσικών της συναντήσεων το Σάββατο στις 11 Μαΐου, στην γκαλερί δημιουργών στην Κηφισιά.

Στο πρώτο μέρος, θα ακουστούν ιδιαίτερες επιλογές από  Έλληνες συνθέτες πριν καταλήξουμε σε μελοποιήσεις της ίδιας, μουσικά στιγμιότυπα από την μέχρι τώρα εργασία της στην ποίηση. Στο δεύτερο μέρος, θα ακουστεί αποκλειστικά πρωτότυπη μουσική της Φένιας Χρήστου, ορχηστρικά μέρη και τραγούδια της από τον προσωπικό της δίσκο Εl3ven ο οποίος κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο από τον Μετρονόμο και έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές καθώς και νέο ανέκδοτο υλικό.

Μία μαγική βραδιά περιμένει το κοινό της γκαλερί, στην Κηφισιά…

  • Λίγα λόγια για την Φένια

Η Φένια Χρήστου ασχολείται με τη σύνθεση, το τραγούδι και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Μία σημαντική στιγμή στην καριέρα της ήταν η βράβευση για την δημιουργία του τραγουδιού ” Μοίρα μου και πεπρωμένο” από το Ελληνικό Σχέδιο και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών το 2014.

Ακολούθησαν, σειρά αναθέσεων για παιδικές παραστάσεις και μελοποιήσεις με σταθμό την μελοποίηση του ποιήματος “Τρόμος” του Κ.Π. Καβάφη (SGT- Onassis Cultural Centre/Hellenic Project – 2015) καθώς και η ανάθεση μελοποίησης ποιημάτων του Άγγελου Σικελιανού για το 1ο Φεστιβάλ Δελφών (Φεστιβάλ Δελφών 2018). Τον Μάιο του 2018, κυκλοφόρησε επίσημα από τον Μετρονόμο, η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική της δουλειά, με τίτλο ”El3ven“, που περιλαμβάνει ορχηστρικές συνθέσεις, τη μελοποίηση “Τρόμος”  και μουσικό υλικό εμπνευσμένο από ποίηση του Κ.Π Καβάφη καθώς και τραγούδια σε στίχους της ίδιας.

Ώρα Προσέλευσης : 21:00
Ώρα έναρξης: 21:30
Ημέρα εκδήλωσης : Σάββατο 11 Μαίου
Τιμή εισιτηρίου: 10€
Πληροφορίες – Κρατήσεις : 210 6251732

Galerie Δημιουργών
Χελιδονούς 28
Κηφισιά