Ερωτόκριτος – Το μιούζικαλ του Δημήτρη Μαραμή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

0
SHARE

Το μιούζικαλ Ερωτόκριτος, η μεγάλη επιτυχία που εγκαινίασε την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τον περασμένο Μάιο και ενθουσίασε το κοινό σε μια sold out παράσταση στο Ηρώδειο, παρουσιάζεται για τρεις μοναδικές παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 9, 10 & 11 Μαρτίου 2018.

Ο Δημήτρης Μαραμής υπογράφει τη μουσική, το λιμπρέτο, αλλά και τη μουσική διεύθυνση του Ερωτόκριτου, ενώ η σκηνοθεσία, η χορογραφία και το σκηνικό είναι του Κωνσταντίνου Ρήγου.

H πρώτη παραγγελία μιούζικαλ της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της σεζόν 2016/17, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και ενθουσιάζοντας το πολυπληθές κοινό που το παρακολούθησε στις 10 sold out παραστάσεις στην Εναλλακτική Σκηνή και στην εξίσου sold out παράσταση στο Ηρώδειο.

Ο Δημήτρης Μαραμής συνέθεσε ένα έργο γεμάτο δυνατές μελωδίες, πάνω στο αριστούργημα του Κορνάρου, κρατώντας την κρητική διάλεκτο και το μέτρο (ιαμβικός δεκαπεντασύλλαβος) του έργου. Με επιρροές από τη μουσική παράδοση της Κρήτης, την τζαζ και την μπλουζ μουσική, ο συνθέτης δημιούργησε ένα νέο μελωδικό σύμπαν για τους πρωτότυπους στίχους του Ερωτόκριτου.

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

9 – 10 – 11 Μαρτίου 2018 | Ώρα: 21:00 | Aίθουσα Φίλων Μουσικής (Μ1)

Τιμές Εισιτηρίων: 30€, 26€, 22€, 16€ (14€*), 14€ | * μειωμένο
Ειδικές τιμές ομαδικών εισιτηρίων.

Πληροφορίες – Προπώληση: Τ. 2310 895.938/9 |