ΕΛΛΑΔΑ: Με την Katerine Duska στη Eurovision 2019;

0
SHARE

Οι εξελίξεις για τη Eurovision τρέχουν και στην Ελλάδα μας, όπως και σε όλες τις χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Μάη στο Tel Aviv του Ισραήλ.

Η ΕΡΤ αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τα ονόματα των μελών της Επιτροπής, η οποία έχει αναλάβει το εγχείρημα της συμμετοχής της χώρας μας στη Eurovision. Η συμμετοχή θα προκύψει – όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο μας – μέσω απευθείας ανάθεσης. Το μόνο που γνωρίζουμε ήδη μέχρι στιγμής για την επιτροπή είναι το όνομα του Προέδρου που δεν είναι άλλο από αυτό του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου. Όσον αφορά το όνομα του εκπροσώπου, τα μέλη της επιτροπής βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε φάση επικοινωνίας με υποψήφιους καλλιτέχνες αλλά και με τις αντίστοιχες δισκογραφικές εταιρίες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιάννη Πουλόπουλου στο κανάλι STAR και στην εκπομπή «Στη φωλιά των Κου-Κου», η ονοματολογία η οποία φαίνεται να έχει κάποια βάση αφορά σε ένα όνομα-έκπληξη που έχει προστεθεί τις τελευταίες ημέρες: αυτό της Ελληνοκαναδής Katerine Duska!

Δεδομένου ότι η Minos ΕΜΙ δεν έπαψε να έχει ενδιαφέρον για τη φετινή εκπροσώπηση της Ελλάδας, όπως αποκλειστικά σας ενημερώσαμε εδώ, φαίνεται ότι το όνομα της Katerine Duska, που ανήκει στο ρόστερ της, παίζει πλέον δυνατά στο τραπέζι των συζητήσεων στην ΕΡΤ.

Μάλιστα, οι πληροφορίες του συγκεκριμένου ρεπορτάζ αναφέρουν, ότι το/τα τραγούδι/-δια στο/στα οποίο/οποία φαίνεται να προσανατολίζεται η ΕΡΤ είναι πιο pop, πιο ευρωπαϊκού ήχου, με ξενόγλωσσο στίχο, σε αντίθεση με το ύφος που είχε ζητηθεί πέρυσι. Αυτό το διαφορετικό ύφος θα μπορούσε να υποστηρίξει εξαιρετικά η ταλαντούχα ερμηνεύτρια και συνθέτης Katerine Duska.

  • Ποια είναι η Katerine Duska

Γεννημένη και μεγαλωμένη στο γαλλόφωνο Μόντρεαλ του Καναδά από Έλληνες γονείς, η Katerine σπούδασε κλασσική κιθάρα στη Μουσική Ακαδημία και τραγούδησε υπό την καθοδήγηση της διακεκριμένης δασκάλας φωνητικής της, Ελένης Μελισσίδη, η οποία την εξέθεσε στον κόσμο της κλασσικής μουσικής. Σπούδασε και ερμήνευσε άριες και lieder των Verdi, Mozart και Schubert αλλά και πιο μοντέρνο ρεπερτόριο. Τελικά όμως, την κέρδισαν οι πιο σύγχρονες επιρροές.

Άρχισε να πειραματίζεται με τη σύνθεση όταν, έφηβη πια, μετακόμισε με την οικογένειά της στην Ελλάδα. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας για να συνειδητοποιήσει ότι η μουσική ήταν αυτό που πραγματικά ήθελε να ακολουθήσει επαγγελματικά. Πρωτοσυστήθηκε στο ελληνικό κοινό το 2013, μέσα από την επιτυχία “One In A Million”. Τον Σεπτέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε τον πρώτο της ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο Embodiment, σε στίχους και μουσική της ίδιας.

Συχνά η φωνή της συγκρίνεται με αυτή της Amy Winehouse ή της Adele. Ο πιο μπάσος τόνος της μας ταξιδεύει στις μαύρες φωνές περασμένων δεκαετιών.

Στο πρώτο της άλμπουμ “Embodiment”, η Katerine Duska αποκαλύπτει το μουσικό της υπόβαθρο με αφοπλιστικό τρόπο, ακολουθώντας Indie-Pop, Neo-Soul και Soulful Pop μονοπάτια. ‘Eνα άλμπουμ που είναι ακραία γοητευτικό και αντάξιο οποιασδήποτε νέας φωνής της Ευρώπης.

Έχει τραγουδήσει στον Κήπο του Μεγάρου, όπου τον Ιούλιο του 2014 μοιράστηκε τη σκηνή με την Κατερίνα Πολέμη, καθώς και τον περασμένο Σεπτέμβριο με το νέο μουσικό της σχήμα κι έναν φρέσκο και πιο ηλεκτρονικό ήχο μαζί με τον Σουηδό τραγουδοποιό και τραγουδιστή Albin Lee Meldau. Στα άμεσα σχέδιά της είναι η κυκλοφορία του νέου της δίσκου, το υλικό του οποίου συγκεντρώνει τους τελευταίους μήνες.

Για την ιστορία, στο ίδιο ρεπορτάζ, αναφέρθηκαν διάφορα ονόματα καλλιτεχνών, όπως αυτό της Καλομοίρας, που όντως υπήρχαν στο πεδίο των συζητήσεων, αλλά που πλέον δεν υπάρχει ενδιαφέρον, καθώς η ΕΡΤ φαίνεται να αναζητά κάτι διαφορετικό.

Αναμένουμε, λοιπόν, την κατάληξη των επαφών τις επόμενες ημέρες, καθώς και τις επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΡΤ για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ!

Πηγή: OGAE Greece