Ελένη Βιτάλη & Περσεφόνη “Γραμμές παράλληλες” | Νέο τραγούδι

0

Ο δίσκος της Περσεφόνης που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2016, ονομάζεται Γραμμές Παράλληλες, και περιέχει δέκα ολοκαίνουριες συνθέσεις σε στίχο και μουσική της ιδίας, τρεις εκ των οποίων με τη συμμετοχή της Ελένης Βιτάλη.

Δύο γυναικείες φωνές, σε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους, σαν «γραμμές παράλληλες», τραγουδούν μια εξαιρετική λαϊκή μελωδία, με μελαγχολικό, νοσταλγικό στίχο!

Στις συνθέσεις αυτές κυριαρχεί το έντεχνο στοιχείο αλλά δεν λείπουν οι επιρροές από όλο το φάσμα του ποιοτικού ελληνικού τραγουδιού, με το ιδιαίτερο, βαθύ ηχόχρωμα της φωνής της.

Συνθέσεις με στοιχεία rock και blues, μελωδικά τανγκό, νοσταλγικά λαϊκά και ζεϊμπέκικα που θυμίζουν παλιό σινεμά και συγκλονιστικές έθνικ μελωδίες με άρωμα Ανατολής εναλλάσσονται σε αυτό το πολυμορφικό έργο που αποτελεί κατάθεση ψυχής για την Περσεφόνη.

Στον δίσκο αυτό δύο τραγούδια («Πάλι Μπήκες στην Καρδιά μου», «Το Ψέμα») ερμηνεύονται από την Ελένη Βιτάλη ενώ το album κλείνει με το ομώνυμο τραγούδι, ένα vintage λαϊκό που απογειώνεται από το συγκλονιστικό ντουέτο Βιτάλη-Περσεφόνης!

Το καλοκαίρι η Περσεφόνη μας παρουσίασε το πρώτο της single με τίτλο «Ήρθες Ξανά». Μια γλυκιά μελωδία με την εναλλαγή από ακουστικές και ηλεκτρικές κιθάρες να έχουν ως αποτέλεσμα το πάντρεμα του κλασικού με το μοντέρνο, και τη δημιουργία ενός πολύ προσωπικού ήχου που αποτελεί την υπογραφή της Περσεφόνης.

Το φθινόπωρο, επ’ ευκαιρία της κυκλοφορίας του δίσκου της, παρουσίασε το δεύτερο της single με τίτλο «Θυμάσαι». Σε στίχους και μουσική της ίδιας, πρόκειται για ένα μελωδικό τραγούδι με rock επιρροές, σκοτεινούς στίχους και μελαγχολικά περάσματα από ηλεκτρικές κιθάρες που συνθέτουν έναν ιδιαίτερα συγκινητικό και vintage ήχο.

Η Περσεφόνη σήμερα μας παρουσιάζει το «κόσμημα» του δίσκου της, το ομώνυμο τραγούδι που αποτελεί και το απόγειο της δημιουργικής έμπνευσης της Περσεφόνης!

Το τραγούδι «Γραμμές Παράλληλες», σε μουσική και στίχους της ίδιας, είναι μια πολύ ξεχωριστή δημιουργία, που σίγουρα σηματοδοτεί την κορύφωση του συνθετικού και ερμηνευτικού της έργου.

Ένα «κλασικό» λαϊκό τραγούδι στο οποίο η αγαπημένη φωνή της Ελλάδας, Ελένη Βιτάλη, ενώνεται με την ιδιαίτερη φωνή της Περσεφόνης και ερμηνεύουν ένα ντουέτο που θυμίζει «άλλες εποχές».

Η Ελένη Βιτάλη και η Περσεφόνη με το τραγούδι αυτό σφραγίζουν την άψογη καλλιτεχνική συνεργασία τους για τον δίσκο Γραμμές Παράλληλες, μέσω του οποίου αναδείχθηκε η Περσεφόνη μία από τις πλέον ανερχόμενες ερμηνεύτριες και τραγουδοποιούς του ποιοτικού ελληνικού τραγουδιού!