“Εγώ”: Το νέο άλμπουμ των 15 50 από την Panik Platinum

  0
  SHARE

  Την στιγμή που όλο και λιγότεροι καλλιτέχνες επιλέγουν να κυκλοφορήσουν μια ολοκληρωμένη δουλειά, λόγω της αλλαγής του σκηνικού στην μουσική βιομηχανία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά και του download, οι 15 50 κάνουν την διαφορά.

  Η ροκ μπάντα πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα και «χτυπάει» με ένα album με αρχή, μέση και τέλος και ένα θεματικό εξώφυλλο και οπισθόφυλλο. Άλλωστε, οι 15 50 πιστεύουν πως ένας καλλιτέχνης που σέβεται την πορεία του οφείλει να το κάνει για το κοινό του και η ροκ μπάντα έχει φανατικό κοινό και φαίνεται από τις live εμφανίσεις του.

  Οι Αθηναίοι Ροκάδες κυκλοφόρησαν το νέο τους άλμπουμ με τίτλο Εγώ που περιλαμβάνει 11 στουντιακά βιωματικά τραγούδια και δυο λαιβ τα περισσότερα σε στίχους και μουσική του Ρουσσέτου Δημητρόγλου leader της μπάντας -εκ των οποίων τα δύο είναι διασκευές αγαπημένων επιτυχιών με την ενορχηστρωτική σφραγίδα των 15 50.

  Πρόκειται για το γνωστό «Βενζινάδικο» που πρώτη ερμήνευσε η ´Αλκιστης Πρωτοψάλτη σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου -που κυκλοφορεί ήδη με video clip καθώς είναι ο προπομπός του άλμπουμ- και το «Το Παλιό μου Παλτό» που πρώτος ερμήνευσε ο Χρήστος Δάντης σε μουσική του Λάκη Παπαδόπουλου και σε στίχους της Σάνυ Μπαλτζή. Το άλμπουμ Εγώ περιέχει ακόμη ένα ντουέτο-τραγούδι- σε στίχους και μουσική του Λάκη Παπαδόπουλου. Σαν μπόνους οι 15 50 συμπεριλάβανε δύο ιστορικά τους τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει από δυο διαφορετικές εποχές της μπάντας και φυσικά μιλάμε για το «Τις Νύχτες Ντύνομαι παιδί» (2009) και το «Ταξιδιώτης της ερήμου» (1999) ηχογραφημένα ζωντανά από το Κατράκειο θέατρο το καλοκαίρι του 2004.

  Είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά του συγκροτήματος με τον τραγουδιστή τους Μηνά Τσίγκο που κλείνει φέτος πέντε χρόνια στους 15 50 και ήδη έχει αφήσει την δίκη του σφραγίδα με την ιδιαίτερη ζέστη βραχνή χροιά της φωνής του και με την μεταδοτικότητα του έν μέσω των τραγουδιών τόσο σε μπαλάντες όσο και σε πιο δυνατά -σκληρά τραγούδια .
  Το νέο άλμπουμ με υψηλή αισθητική με έντονα συναισθήματα, με πραγματικότητα στον στίχο και υψηλή ποιότητα παραγωγής ήχου, αλλά και με ψαγμένο εξώφυλλο και οπισθόφυλλο- όπως μας συνηθίζουν- θα το βρείτε στα ψηφιακά καταστήματα και στα μέρη όπου εμφανίζεται ζωντανά η ροκ μπάντα, όπως και στα εναπομείναντα σημεία πώλησης Cd.

  Βενζινάδικο

  Τις Νύχτες Ντύνομαι Παιδί

  Παιχνίδια της Ζωής

  Θεός αν είναι | LIVE στο Κατράκειο Θέατρο Ιούλιος 2014