“Εγώ ο ξένος”! Ο Δημήτρης Ζωγράφος επανερμηνεύει ένα τραγούδι-ορόσημο!

0
SHARE

Ο Ελληνοαμερικάνος τραγουδιστής Δημήτρης Ζωγράφος παρουσιάζει μια μοναδική επανεκτέλεση του κλασικού τραγουδιού “Εξώ ο ξένος“, σε μουσική και στίχους του Τάκη Μουσαφίρη.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό λαϊκό τραγούδι, ορόσημο της “χρυσής δεκαετίας” των 80’s που έγινε τεράστια επιτυχία του αείμνηστου Στράτου Διονυσίου.

Ο Δημήτρης Ζωγράφος δίνει την δική του διάσταση, με μια ενορχήστρωση που συνδυάζει κλασσικά λαϊκά και μοντέρνα στοιχεία, και την πλαισιώνει με την ξεχωριστή φωνή του, με την ιδιαίτερα “old school” χροιά της!

Ένας καλλιτέχνης με αυθεντική λαϊκή προσωπικότητα και φωνή που τιμά το λαϊκό τραγούδι και έρχεται να αφήσει το στίγμα του στο ελληνικό πεντάγραμμο!

  • Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Ζωγράφο

Ο Δημήτρης Ζωγράφος γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται κυριολεκτικά από οικογένεια ζωγράφων –με αποκορύφωμα τους λαϊκούς ζωγράφους Παναγιώτη και Δημήτριο Ζωγράφο στους οποίους ο Στρατηγός Μακρυγιάννης ανέθεσε το 19° αιώνα να απεικονίσουν ξεχωριστές σκηνές από μάχες, όπως ακριβώς τις περιέγραψε στα «Απομνημονεύματά» του. Οι εικοσιτέσσερις αυτοί εμβληματικοί πίνακες εκτίθενται στην Εθνική Πινακοθήκη.

Ολόκληρη η γενεαλογία του Δημήτρη Ζωγράφου διαθέτει καλλιτεχνική φλέβα. Βυζαντινές εικόνες του προπάππου του, Παντελή Ζωγράφου, υπάρχουν στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών, ενώ πίνακες του παππού του κοσμούν τους τοίχους του Λευκού Οίκου των ΗΠΑ. Ο πατέρας του επίσης ζει στην Αμερική και ασχολείται και αυτός με τη ζωγραφική.

Ο ίδιος ο Δημήτρης μεγάλωσε στην Αθήνα ενώ το 1993 μετακόμισε στην Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ όπου και ζει μόνιμα με την σύζυγο και τα δύο παιδιά τους.

Σε όλη του τη ζωή ακούει από Έλληνες και Αμερικάνους ενθαρρυντικά σχόλια για την χαρακτηριστική και ιδιαίτερη χροιά της φωνής του. Τραγουδάει ερασιτεχνικά από μικρός και πλέον έχει στόχο να ακουστεί στην Ελλάδα και να αφήσει το στίγμα του, μικρό ή μεγάλο, στο ελληνικό πεντάγραμμο.

Οι αγαπημένοι του τραγουδιστές, από τους οποίους αντλεί έμπνευση, είναι ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Πάνος Γαβαλάς, ο Στράτος Διονυσίου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Γιάννης Πάριος και πολλοί άλλοι.

Σήμερα ξεκινάει τη συνεργασία του με την Final Touch παρουσιάζοντας την δική του ερμηνεία σε ένα τραγούδι-ορόσημο της ελληνικής μουσικής.