“Είναι τόσο απλό”: Ακούστε το νέο single της Γιολάντας Δαναού

0
SHARE

Ένα αργεντίνικο τάνγκο με σύγχρονο ήχο ερμηνεύει η Γιολάντα Δαναού σε μουσική του Γιάννη Ανδρακάκου και στίχους του Γιώργου Κρητικού.

Η Γιολάντα Δαναού έχοντας στο ενεργητικό της συνεργασίες με αργεντίνους μουσικούς (Argentina Tango Folk), τραγουδά αυτό το Tango έχοντας στη φωνή της τη στόφα, το πάθος και τη θεατρικότητα που θα σου γεμίσει τη ψυχή με εικόνες.

Η μουσική του είναι ένα πάντρεμα του αργεντίνικου τάνγκο με προσαρμοσμένες Dubstep και House λούπες, αναπάντεχες τονικές μετατροπίες, σε χαϊδεύει απαλά στην εισαγωγή του και σε παρασύρει σε μία πανδεσία ήχων και χρωμάτων στο φινάλε του.

Οι στίχοι του Γιώργου Κρητικού σου φέρνουν στο νου εικόνες κι εμπειρίες καθώς και την ανεμελιά και την ευτυχία που βιώνει ένας ερωτευμένος άνθρωπος. Επιτηδευμένα λητοί, στοχεύουν στην καρδιά.

Το τραγούδι γράφτηκε για τις ανάγκες της δημοφιλούς σειράς “Έλα στη θέση μου” που προβάλεται από τον Alpha, όμως θα συνεχίσει το ταξίδι του εντός κι εκτός Ελλάδας αφού πρόκειται σύντομα να ηχογραφηθεί από την Γιολάντα στα Αγγλικά και στα Ισπανικά.

Στίχοι:
Χρόνια μαθημένα σε ξενύχτια κι αλητείες,
λάθη φορτωμένα σε παλιές μου αμαρτίες,
πίσω σας αφήνω και τα μάτια κλείνω
έχω ερωτευτεί.

Νύχτες κολλημένες σ’ αξημέρωτα ρολόγια,
βόλτες κουρασμένες, χιλιοειπωμένα λόγια,
πίσω σας αφήνω και τα μάτια κλείνω
έχω ερωτευτεί.

Ζω με την ανάσα σου,
βλέπω με τα μάτια σου
κι είναι τόσο όμορφο
όλο αυτό που ζω…
Κι είναι τόσο απλό!

Δρόμοι, άδειοι δρόμοι, γι’ αδιέξοδα φτιαγμένοι,
δάκρυα που η συγγνώμη να γιατρέψει δεν προφταίνει
πίσω σας αφήνω και τα μάτια κλείνω
έχω ερωτευτεί.