Δημήτρης Δικμάνης “My Light Is Night” | Νέο EP

  0
  SHARE

  «Εντροπία» είναι μια έννοια παρμένη από τα βιβλία της φυσικής, συγκεκριμένα του δεύτερου θερμοδυναμικού νόμου. Μια εκλαϊκευμένη ορολογία της έννοιας θα ήταν ότι «εντροπία είναι το ποσό της αταξίας που περιέχεται σε ένα σύστημα».

  “Entropia” είναι επίσης ένα σόλο μουσικό project με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Πίσω από αυτό το όνομα βρίσκεται ο Δημήτρης Δικμάνης, ένας μουσικός με σπουδές ανωτέρων θεωρητικών, πιάνου και κιθάρας. Ως ακροατής, έχει ένα ευρύ φάσμα προτιμήσεων, από συνθέτες κλασσικής μουσικής έως heavy metal συγκροτήματα. Συνθετικά έχει επηρεαστεί περισσότερο από ονόματα όπως: Mike Oldfield, Steven Wilson, Thom Yorke, Dead Can Dance, Royskopp, Bent κοκ. Ως “Entropia” έχει κυκλοφορήσει 2 CD, το ομώνυμο “Entropia” το 2000 και το “Always A Departure” το 2010.

  Η πιο πρόσφατη δουλεία του κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2020 και πρόκειται για το EP “My Light Is Night”. Είναι ένας κύκλος τραγουδιών που αποτελείται από 5 κομμάτια: 2 τραγούδια και 3 ορχηστρικά. Ενώ στις πρώτες δουλειές, οι ενορχηστρώσεις των τραγουδιών αποτελούνταν κυρίως από φυσικά όργανα, στο τελευταίο EP έκανε στροφή σε ηλεκτρονικά ηχοχρώματα.

  Τα κομμάτια του “My Light Is Night” μπορείτε να τα βρείτε για ακρόαση ή αγορά σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες (Spotify, Beatport, iTunes, Google κοκ), στο YouTube και σε φυσική μορφή, σε CD.