Γρηγόρης Μπιθικώτσης-Ήξεις Αφήξεις: Συγκινούν με το κατ’οίκον live τους, σημερινό δώρο γενεθλίων στον αείμνηστο Σερ (βίντεο)

0
SHARE

11 Δεκεμβρίου 1922-11 Δεκεμβρίου 2020! Αν δεν είχε φύγει για τη «γειτονιά των Αγγέλων» στις 7 Απριλίου του 2005, σήμερα ο «Σερ» του ελληνικού πενταγράμμου Γρηγόρης Μπιθικώτσης, θα γιόρταζε τα 98α γενέθλιά του!!! Με αφορμή τη σημερινή γενέθλια ημερομηνία γέννησής του, ο γιος του Γρηγόρης, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του για μία ακόμη φορά, ένωσε τη φωνή του με τους «Ήξεις Αφήξεις», σε ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα, με μεγάλες επιτυχίες του αείμνηστου πατέρα του!!!

Η πρόταση των «Ήξεις Αφήξεις», ενός μουσικού σχήματος που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, και απαρτίζεται από τους Kosta Paz (φωνή-κιθάρα), Τόλη Ζαχαρή, Νικόλα Τσαχουρίδη, Κώστα Παπαδόπουλο (μπουζούκι), Σοφία Βουλγαρίδου (ακορντεόν) και Αντώνη Κόταλη (πιάνο), να ετοιμάσουν κάτι μοναδικό εις μνήμη του αγαπημένου τους καλλιτέχνη, σεβόμενοι την τεράστια μουσική κληρονομιά που μας άφησε, προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στον Γρηγόρη Μπιθικώτση, που χωρίς δεύτερη σκέψη είπε το «ναι» να συμμετάσχει !

Τα τραγούδια, εν όψει COVID 19, ηχογραφήθηκαν και βιντεοσκοπήθηκαν από τα σπίτια όλων, τόσο του Γρηγόρη Μπιθικώτση , όσο και των Ήξεις Αφήξεις, και το αποτέλεσμα, είναι άκρως συγκινητικό !!

Όπως συγκινητική ήταν και η ανάρτηση του Γρηγόρη Μπιθικώτση στο Facebook, ανοίγοντας την καρδιά του και μιλώντας για τον «μεγάλο» πατέρα του, με αφορμή τα σημερινά του γενέθλια αλλά και το μουσικό δώρο που ετοίμασαν εις μνήμη του:

«Σαν σήμερα 11 Δεκεμβρίου του 1922 γεννήθηκε ο πατέρας μου ο Γρηγόρης,ο πιο γλυκός πατέρας..
Ένας άνθρωπος που πρόσφερε τα μέγιστα στον ελληνικό πολιτισμό με τις ερμηνείες του αλλά και τις συνθέσεις του..
Ένας μοναδικός ερμηνευτής που πολύ δίκαια χαρακτηρίστηκε ως ο “εθνικός μας τραγουδιστής”..
Όταν τα πολύ ταλαντούχα παιδιά από το συγκρότημα “Ηξεις Αφήξεις” μου ζητήσαν να τραγουδήσω σε ένα αφιέρωμα για εκείνον,δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω με μεγάλη χαρά!!
Το παρακάτω βίντεο ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου στα σπίτια μας (COVID 19) με πολλή αγάπη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για αυτό το αφιέρωμα και βέβαια στους σολίστες και φίλους που συμμετέχουν,Nikos Tsarouchidis (μπουζούκι),Tolis Zacharis (μπουζούκι), Κωστας Παπαδόπουλος (μπουζούκι) και Αντώνης Κόταλης στο πιάνο.
Ήξεις Αφήξεις-Γρηγόρης Μπιθικώτσης», έγραψε χαρακτηριστικά ο δημοφιλής ερμηνευτής!