Γλυκερία “Το μινόρε της αυγής” (From “Eleftheromania” Soundtrack)

0
SHARE

Το «Μινόρε της Αυγής», το ιστορικό τραγούδι του Σπύρου Περιστέρη σε στίχους του Μίνωα Μάτσα, ερμηνεύει η Γλυκερία στους τίτλους τέλους της ταινίας μικρού μήκους Eleftheromania, η οποία πρόκειται να παρουσιαστεί το προσεχές διάστημα στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου.

Η ταινία σε σκηνοθεσία του David Antoniuk, σενάριο και παραγωγή της Joanna Tsanis, καθώς και παραγωγή του Gregory Pappas και του Chuck Scott, με πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Όσκαρ Ολυμπία Δουκάκη, θα κάνει πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα στο Toronto Shorts International Film Festival στις 2 Μαρτίου.

Στην ταινία, η επιζήσασα του Auschwitz, Piroska (Ολυμπία Δουκάκη), αφηγείται την αληθινή ιστορία μιας ομάδας Ελληνοεβραίων κρατούμενων, που αντιμετωπίζουν ένα ηθικό δίλημμα.

Μέσα από την συμμετοχή της αυτή στο soundtrack της ταινίας Eleftheromania η Γλυκερία, ή όπως συνηθίζεται να αποκαλείται στο εξωτερικό, η φωνή της Ελλάδας («The voice of Greece»), ταξιδεύει για ακόμη μία φορά την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου.

H ενορχήστρωση του τραγουδιού είναι του Στέλιου Φωτιάδη, ενώ συνοδεύουν την Γλυκερία ο Γιώργος Ρόκας στο μπουζούκι και ο Κωνσταντίνος Φωτιάδης στην κιθάρα.