“Γκαλερί Δραμάτων”, το νέο cd του String Theory, κυκλοφορεί…

  0

  Πώς άραγε συνδέονται η Σαπφώ, ο Δον Κιχώτης κι ένας διδάκτωρ Πολιτικής Θεωρίας; Τι κοινό έχουν η σκοτεινή ποίηση του William Blake με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη και ο Brahms με το ανεξίτηλο γρέζι του Αργύρη Μπακιρτζή;
  Συστατικά όλων αυτών βρίσκονται στις 12 ιδιαίτερες συνθέσεις που δένονται αβίαστα, σχεδόν οργανικά – παρότι σε πρώτη ανάγνωση ανομοιογενή, παίρνοντας αρμονικά τη θέση τους στο νέο cd του String Theory.

  Το String Theory σχηματίστηκε το 2011 από τον Γιώργο Πατεράκη και τη Μαρία Πλουμή ως ένα πειραματικό μουσικό σχήμα – κολεκτίβα, με πρωτότυπη προσέγγιση στη σύνθεση και τη θεατρικότητα, με σκωπτικό χιούμορ και κυρίως αυτοσαρκασμό. Σήμερα αποτελείται από ένα φωνητικό κουαρτέτο (Εύα Λαύκα, Λάρα Καλλίρη, Γιώργος Κασαβέτης, Γεράσιμος Παπαδόπουλος) και τρία χορωδιακά σώματα.

  Σε παλιότερη συνέντευξή του ο Γιώργος Πατεράκης είχε πει: «Απλώς αφηγούμαι ιστορίες που έχουν ήδη πει άλλοι – με μουσική και λόγο», κι αυτό αποτελεί την κινητήριο δύναμη, να δανειστείς σκέψεις, να τις μετασχηματίσεις, να τις φιλτράρεις, να τις καταγράψεις σε νέους στίχους και νότες στο πεντάγραμμο. ενώνοντας ετερόκλητες φωνές, ανόμοια στιλ, ανθρώπους, αναμνήσεις, εμπειρίες, ελπίδες –φρούδες ή ακόμα γλυκές–, εικόνες που αντλούνται από παρελθόν και μέλλον. Μια μοναδική συλλογή, πιο επίκαιρη από ποτέ, το νέο έκθεμα σε μια «Γκαλερί Δραμάτων» αληθινά ιλαροτραγική, όπως δηλαδή και η πραγματική ζωή.

  Από το 2019 το String Theory στεγάζει τις δραστηριότητές του (παραστάσεις, χορωδιακά σεμινάρια, διαλέξεις) σε δικό του χώρο, στον Βοτανικό, Κορυτσάς 39 (Βιομηχανικό πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α.)

  Παραστάσεις του String Theory:

  • Ένας Παράξενος Κόσμος (2011)
  • Cheap: low quality-high fun (2012)
  • D.E.A.T.H. – Dual Existence Assertive Theory Hoax (2013)
  • Γκαλερί Δραμάτων (2016, 2019)
  • Baroque (2017)
  • Κι Εσείς; Πώς τα Περνάτε; (2018)
  • Event Horizon (2020)