Γιώργος Δεδούσης “Τα αεροπλάνα που φεύγουν” | Video Premiere

0
SHARE

«Τα αεροπλάνα που φεύγουν» είναι το καινούριο digital single του Γιώργου Δεδούση που έρχεται να μας ταξιδέψει στη νέα χρονιά.

Έπειτα από το τραγούδι του «Χιδεολογία», παρουσιάζει το πρώτο του μουσικό βίντεο, ισορροπώντας, μουσικά, μεταξύ ροκ μπαλάντας και δυναμικής ποπ διάθεσης. Μας μιλά για τα φορτία που κουβαλάμε στους ώμους μας, κι από τα οποία προσπαθούμε να ξεφύγουμε, ξεχνώντας καμιά φορά πόση σημασία έχει το ίδιο το ταξίδι.

Ο ίδιος υπογράφει τη μουσική, τους στίχους και την ενορχήστρωση του κομματιού και παίζει πιάνο και πλήκτρα, ενώ επιμελήθηκε καλλιτεχνικά και το μουσικό βίντεο.

Στη σκηνοθεσία και το μοντάζ ήταν η Ακριβή Κόλλια, στη διεύθυνση φωτογραφίας η Λουκία Νταμάνη (Lux Ld), στη δεύτερη κάμερα και στη σκηνογραφία-ενδυματολογία η Ευγενία Κουσμίνα, στο script η Κωνσταντίνα Πηλιχού, στο μακιγιάζ ο Βαγγέλης Μπαλάκας και στη φωτογραφία εξωφύλλου ο Θοδωρής Ξύδης. Μουσική έπαιξαν ο Αχιλλέας Στέλιος (ηλεκτρικές κιθάρες), ο Μάριος Γληγόρης (προγραμματισμός MIDI), ο Κωνσταντίνος Κοντονίκας (ηλεκτρικό μπάσο) και ο Στέλιος Πασχάλης (τύμπανα). Η ηχοληψία, η μίξη και το mastering έγιναν από τους Γιώργο Μπουσούνη και Γιώργο Γκίνη (OnlineRecordingSessions).

Ο Γιώργος Δεδούσης σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και σύγχρονο τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο και είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, καθώς και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σε μεταπτυχιακό επίπεδο, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο City University London, με κατεύθυνση «Μουσική για εικόνα». Έχει συνθέσει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και διδάσκει ανώτερα θεωρητικά.