Γιολάντα Δαναού | Συνέντευξη

0
SHARE

Η Γιολάντα Δαναού είναι μια από τις πιο χαρισματικές ερμηνεύτριες. Με πολύ προσεγμένα βήματα και συνεργασίες καταφέρνει κάθε δισκογραφική της προσπάθεια, αλλά και σε κάθε της ζωντανή εμφάνιση να αφήνει το δικό της στίγμα.

Στις ζωντανές της εμφανίσεις παρουσιάζει ένα πρόγραμμα διάρκειας άνω των τριών ωρών ανάλογα την περίπτωση από το έντεχνο και λαϊκό ρεπερτόριο, χωρίς να λείπουν και οι διασκευές- έκπληξη από το Αγγλόφωνο και Ισπανόφωνο ρεπερτόριο. Ένα πρόγραμμα που αφήνει ικανοποιημένο και το πιο απαιτητικό κοινό.

1. Πότε αισθάνθηκες έντονα ότι θα ασχοληθείς επαγγελματικά με τη μουσική;Όταν ήμουν φοιτήτρια. Ήρθα σε επαφή πρώτη φορά με πάλκο κι ένιωσα πως ανήκω εκεί.

2. Το νέο σου τραγούδι ονομάζεται “Πες το ναι” πες μου λίγα λόγια για το ύφος του τραγουδιού;

Το τραγούδι είναι ένα καλοκαιρινό, φωτεινό και πολύ ευχάριστο Cha Cha με καλογραμμένο στίχο που έρχεται να ανατρέψει την εγωιστική εσωστρέφεια του έντεχνου.

3. Ποιοι είναι οι συντελεστές;

Τη μουσική υπογράφει ο Γιάννης Νικολάου , τους στίχους η Μαρία Παπαδάκη, την ενορχήστρωση ο Γιάννης Ανδρακάκος. Οι πρώτες ηχογραφήσεις ξεκίνησαν στο στούντιο Terra (τύμπανα και κρουστά) και οι υπόλοιπες ηχογραφήσεις καθώς κι η μίξη και το Mastering έγιναν στο στούντιο Arion Music από το Νίκο Πιτλόγλου. Οι μουσικοί που έπαιξαν είναι όλοι τους σπουδαίοι σολίστες: Γρηγόρης Συντρίδης στα τύμπανα, Νώε Ζαφειρίδης στην κιθάρα, Γιάννης Ανδρακάκος στο πιάνο, Hammond, σαξόφωνο και φωνητικά, Διονύσης Κοκόλης στη τρομπέτα, Αντώνης Ανδρέου στο τρομπόνι, Ευθύμης Παπαευθυμίου στο μπάσο και Σωτήρης Πανάγος στα κρουστά.

4. Μουσικά σε ποιον χώρο εντάσσεις τον εαυτό σου; Τι είναι αυτό που σε αντιπροσωπεύει;

Στην έντεχνη μουσική σκηνή ανήκω, αλλά έχω επιρροές και βιώματα απ τις καλές μουσικές του κόσμου. Κι η δισκογραφική δουλειά που ετοιμάζω έχει πολλά ethnic στοιχεία.

5. Τι είναι αυτό που σε κάνει να χαμογελάς εκτός από την δουλειά σου;

Πολλά πράγματα. Τα πρόσωπα την οικογένειας μου αρχικά. Η εικόνα ενός φίλου μου. Ένα όμορφο λουλούδι. Τα ζωάκια μου. Η καλή μουσική.

6. Kάτι που ονειρεύεσαι;

Ονειρεύομαι μία καλύτερη κοινωνικοπολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και να σκίσει το CD μου!!!!

7. Μια λέξη της εποχής που έχεις βαρεθεί να ακούς.

«Τσαλακώνομαι»! Την απεχθάνομαι.

8. Ποια συνεργασία ονειρεύεσαι να κάνεις κάποια στιγμή είτε δισκογραφικά, είτε στιχουργικά, είτε επί σκηνής;

Δισκογραφικά θα ήθελα να συνεργαστώ με τον Γιώργο Καζαντζή. Στιχουργικά ήδη συνεργάζομαι με τους καλύτερους, αλλά θα ήθελα και μία συνεργασία με τον Μιχάλη Γκανά. Επί σκηνής με το Γιώργο Νταλάρα.

9. Ποια σχέδια υπάρχουν για το μέλλον;

Πολλά και ποικίλα. Σχέδια που αφορούν τη προσωπική μου ζωή και την εξέλιξη μου μέσα στη δισκογραφία.