Γιάννης Οικονόμου “Ζωγραφιά μου” | Video Premiere

0
SHARE

Ο Γιάννης Οικονόμου πιο ώριμος από ποτέ κυκλοφορεί το ολοκαίνουργιο τραγούδι του με τίτλο «Ζωγραφιά μου». Το τραγούδι κυκλοφορεί και σε videoclip σε συνεργασία με την Bampatsias Video Productions.

Αυτή την περίοδο ο Γιάννης παίζει μουσική με το συγκρότημα του Yiannis & the Band που αποτελείται από νέους ταλαντούχους Έλληνες μουσικούς της Ολλανδία.

Στίχοι:
Που να είσαι αυτή την ώρα ,που γυρνάς
Τι να αγαπάς , τι περιμένεις
Δεν πιστεύω ετσι απλά πως με ξεχνάς
Και ξαφνικά απ’ τη ζωή μου βγαίνεις

Στο ταξίδι της καρδιάς μου σε ζητώ
κι όλο μια βροχή τα ίχνη σβήνει
Με την μοναξιά μου έμαθα να ζω
μα και η μοναξιά την πόρτα κλείνει

Με την φαντασία μου σε φτιάχνω
‘Οπως σε θυμάμαι, ζωγραφιά μου.
Και μες τα συντρίμμια μου σε ψάχνω
Γλυκιά μου αμαρτία και φωτιά μου

Στον καθρέφτη διακρίνω μια σκιά
Της μιλάω νιώθω πως σου μοιάζει
Στου μυαλού τα μονοπάτια τα θολά
Σκέψη εισαι που με δοκιμάζει

Έκανα το δάκρυ μου γλυκό νερό,
την καρδιά μου πέτρα και ας πονάω
με την μοναξιά μου έμαθα να ζω
και τον εαυτό μου ξεγελάω

Με την φαντασία μου σε φτιάχνω
‘Οπως σε θυμάμαι, ζωγραφιά μου
Και μες τα συντρίμμια μου σε ψάχνω
Γλυκιά μου αμαρτία και φωτιά μου

  • Λίγα λόγια για τον Γιάννη Οικονόμου

Με καταγωγή από την Οιχαλία Τρικάλων  ο Γιάννης Οικονόμου  γεννήθηκε στο Düsseldorf της Γερμανίας.  Το 1987 η οικογένεια του μεταναστεύει στο Rotterdam της Ολλανδία όπου οι γονείς εργάζονται σε χώρους εστίασης. Είναι η εποχή που στους ίδιους χώρους πορεύονται αρκετοί παλιοί αυθεντικοί μουσικοί για την ψυχαγωγία των πελατών.

Ο Γιάννης και ο αδερφός του Δημήτρης κολλάνε γρήγορα το μικρόβιο της μουσικής. Ο Γιάννης μαθαίνει κιθάρα και τραγούδι και ο Δημήτρης μπουζούκι. Την περίοδο 1990-2000 ο Γιάννης παίζει μουσική σε ελληνικά εστιατόρια και εργάζεται ανά διαστήματα σε νυχτερινά κέντρα της Ουτρέχτης και του Ρόττερνταμ.

Περισσότερο του αρέσει να δημιουργεί παρά να τραγουδάει, έτσι δεν άργησε να έρθει η στιγμή και έφτιαξε τα πρώτα του τραγούδια. Το έτος 2000 κυκλοφορεί τον πρώτο προσωπικό του CD με στίχους και μουσική του ίδιου, με τίτλο “Αίσθημα Προσωρινό“.

Μεσολαβεί η στρατιωτική θητεία. Το 2002 επιστρέφοντας στην Ολλανδία ασχολείται με επιχειρήσεις στην εστίαση. Παράλληλα δημιουργεί το μουσικό συγκρότημα Metron Ariston στο οποίο είναι ο leadsinger και εμφανίζεται σε διάφορους ψυχαγωγικούς χώρους στην Ολλανδία.