Βάιος Μαργαρίτης “Χάθηκαν οι μεγάλοι” | Single Premiere

0
SHARE

Με καταγωγή από τη διάσημη μουσική οικογένεια, ο Βάιος Μαργαρίτης εκπροσωπεί επάξια την «παλαιά σχολή» του λαϊκού τραγουδιού, τιμώντας το με την αυθεντικότητα της προσωπικότητας του και το λαϊκό ηχόχρωμα της φωνής του.

Ο Βάιος Μαργαρίτης ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη Sin Music με το τραγούδι “Στου Τσιτσάνη την Ελλάς“, σε στίχους και ερμηνεία του ιδίου και μουσική του Δημήτρη Κορδατζή, ένα τραγούδι που κέρδισε τη θέση που του άξιζε κατακτώντας το κοινό που αγαπά το λαϊκό τραγούδι σε όλη την Ελλάδα.

Σήμερα παρουσιάζει το ζεϊμπέκικο “Χάθηκαν οι μεγάλοι“, σε στίχους και μουσική του ιδίου – ένα τραγούδι-κατάθεση ψυχής, γραμμένο με μαράζι και καημό για τις δυσμενείς συνθήκες στις οποίες έχει περιπέσει ο λαός μας ελλείψει αρχών, λεβεντιάς και φιλοσοφημένου τρόπου ζωής.

Ένα τραγούδι που μιλά για το ελληνικό πνεύμα, για τις αξίες και το φιλότιμο του λαού, και τα βάσανα που υπομένει, το οποίο ερμηνεύει με όλη την αυθεντικότητα του, και πάνω απ΄ όλα με την λαϊκή ψυχή του, που τιμά την παράδοση του λαϊκού τραγουδιού και της δίνει την βαρύτητα που της αξίζει.

Ο Βάιος Μαργαρίτης, μία από τις μεγαλύτερες λαϊκές φωνές της Ελλάδας, θρηνεί τη σημερινή μας κατάσταση, και αναπολεί τις «χρυσές εποχές» της Ελλάδας και τα μεγάλα πνεύματα που πέρασαν από την ιστορία της και ανέδειξαν το ελληνικό πνεύμα παγκοσμίως.

Λίγα λόγια για τον Βάιο Μαργαρίτη

Ο Βάιος Μαργαρίτης γεννήθηκε στο Πετρωτό Τρικάλων Θεσσαλίας σε μουσική οικογένεια, και είναι ο μικρότερος αδελφός του γνωστού τραγουδιστή Γιώργου Μαργαρίτη. Ασχολείται από μικρή ηλικία με το λαϊκό τραγούδι, έχοντας στα ακούσματα του όλους τους μεγάλους λαϊκούς τραγουδιστές και συνθέτες.

Ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική το 1982 και μέχρι σήμερα μετράει οκτώ δίσκους στο ενεργητικό του: Δεν γίνεται Δεν Γίνεται, Φίλοι κι Αγάπες, Τη Θυμάμαι, Βρήκα Τον Έρωτα, Ο Χωρισμένος, Χορέψτε Ελληνικά, Φαρμάκια Και Ξενύχτια, και, τέλος, Έχω Ρεφάρει.

Η συνεργασία του με την Final Touch ξεκίνησε με το single “Στου Τσιτσάνη την Ελλάς” και συνεχίζεται με το ολοκαίνουριο τραγούδι “Χάθηκαν οι μεγάλοι”.