“Αρκούδα”: Νέο single από το Γιάννη Αδάμο και τις Ροζ Πένες

0
SHARE

Ο Γιάννης Αδάμος και οι Ροζ Πένες συνδυάζουν τις επιρροές από την παραδοσιακή μουσική με το έντεχνο και το ρεμπέτικο, δημιουργώντας εξαιρετικά ποιοτικές συνθέσεις που συνεπαίρνουν τον ακροατή από τις πρώτες κιόλας νότες!

Η πρώτη τους επίσημη δισκογραφική δουλειά κυκλοφορεί από την Final Touch, με τον τίτλο «Άψινθος».

Ο δίσκος περιέχει έντεκα συνθέσεις του ιδίου, σε ενορχηστρώσεις του Φώτη Κακαβέλη, στις οποίες συμμετέχουν οι Γιώργος Μιχαήλ, Δημήτρης Βαβλιάρας, και Σοφία Γεωργαντζή.

Στους στίχους του προσπαθεί να δείξει τον εξευτελισμό του άνθρωπου και της φύσης, υποστηρίζοντας την αρμονία και την ισότητα.

Από την δισκογραφική τους δουλειά μας παρουσίασαν σαν πρώτη γεύση ένα από τα πιο δυνατά τραγούδια του δίσκου, με τίτλο «Παλλακίδες», σε στίχους και μουσική του Γιάννη Αδάμου. Με ιδιαίτερο λυρισμό στο στίχο και στη μελωδία, το τραγούδι απογειώνεται από την υπέροχη ερμηνεία του Δημήτρη Βαβλιάρα με το χαρακτηριστικό ηχόχρωμα της φωνής του!

Το δεύτερο single του δίσκου είναι το τραγούδι «Το Τσίπουρο Νοστάλγησα» που πλαισιώνεται από την πολύ ιδιαίτερη ερμηνεία του Γιώργου Μιχαήλ. Μια εξαιρετική μελωδία που με μελαγχολία και νοσταλγική διάθεση εξυμνεί την ελληνική κουλτούρα και τα ντόπια οινοπνεύματα!

Το τρίτο single του δίσκου είναι το τραγούδι «Αρκούδα» που ερμηνεύει ο ίδιος ο τραγουδοποιός. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο τραγούδι που ενώνει τους ρεμπέτικους ήχους με το σύγχρονο έντεχνο τραγούδι! Από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του δίσκου κέντρισε το ενδιαφέρων τον ακροατών καθώς η μελωδία του σε ξεσηκώνει και η αφηγηματικότητα του σε ταξιδεύει στον Θεσσαλικό κάμπο!

Πρόκειται για τρείς πολύ δυνατές συνθέσεις, ενδεικτικές του δισκογραφικού συνόλου που ονομάζεται “Άψινθος”. Μια ιδιαίτερα ποιοτική και εμπνευσμένη κυκλοφορία που αναμένεται να συζητηθεί και έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις.

  • Λίγα λόγια για το συγκρότημα Ροζ Πένες

Ο Γιάννης Αδάμος γεννήθηκε το 1986 στην Καρδίτσα. Στα δώδεκα του χρόνια έγραφε στιχάκια και σε ηλικία δεκατριών ετών ξεκίνησε να μελετάει μουσική έχοντας στην κατοχή του ένα τρίχορδο μπουζούκι του πατέρα του.

Παρακολούθησε μαθήματα σε ωδείο της Καρδίτσας το οποίο όμως εγκατέλειψε δύο χρόνια αργότερα λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Αυτοδίδακτος έκτοτε, μελετάει ακόμη και σήμερα μουσική καθώς, όπως λέει, “η μουσική είναι ατελείωτη σαν τον γαλαξία μας, και όσο μελετάς, τόσο θες να μάθεις”.

Σήμερα τραγουδάει και παίζει τζουρά, μπαγλαμαδάκι, τρίχορδο μπουζούκι, και κιθάρα.

Το 2012 ο Γιάννης και δυο φίλοι του αποφάσισαν να δημιουργήσουν το μουσικό σχήμα Ροζ Πένες με το οποίο ξεκίνησαν να παίζουν σε μαγαζιά της Καρδίτσας, παραδοσιακά τραγούδια, συνθέσεις των Γιώργου Μιχαήλ, Δημήτρη Βαβλιάρα, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα καθώς και γνωστά ρεμπέτικα.

Τον Απρίλιο του 2014 υπογράφει την ανεξάρτητη παραγωγή του σχήματος με τίτλο «Στο Παραπέτασμα του Κόσμου» σε στίχους και μουσική δικούς του σχεδόν σε όλο το album.

Ένα χρόνο αργότερα, ύστερα από μια μικρή ανακατάταξη του μουσικού σχήματος έρχεται ηδεύτερη ανεξάρτητη παραγωγή με τίτλο «Οι Χαρακιές της Γης», όπου υπογράφει τους στίχους σε όλο το album καθώς και την μουσική στα περισσότερα τραγούδια. Οι δύο αυτοί δίσκοι κυκλοφόρησαν από χέρι σε χέρι.

Αυτόν τον καιρό κάνει την μουσική επιμέλεια και συμμετέχει με πρωταγωνιστικό ρόλο στην μεγάλου μήκους ταινία για το ρεμπέτικο τραγούδι «Ουσάκ και Πειραιώτικος» του Άγη Δημητρόπουλου σε παραγωγή της Fiction Pictures.

Με το σχήμα Ροζ Πένες πραγματοποιεί εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδαπαρουσιάζοντας τα δικά του τραγούδια, καθώς και τραγούδια φίλων αλλά και αυθεντικά ρεμπέτικα.

Οι Ροζ Πένες εκτός από τον ίδιο αποτελούνται από την Αθανασία Αλεξοπούλου στην φωνή και στα πλήκτρα η οποία κατάγεται από τους Σοφάδες της Καρδίτσας. Η ίδια είναι καθηγήτρια φωνητικής και ερμηνεύει στον νέο δίσκο δύο τραγούδια με μοναδικό τόπο.

Στην κιθάρα και τη φωνή είναι ο Χρήστος Κολοβός ο οποίος επίσης κατάγεται από την Καρδίτσα αλλά ζει στον Βόλο. Ο τελευταίος ερμηνεύειτρία τραγούδια του επερχόμενου δίσκου και μας ταξιδεύει με την ξεχωριστή χροιά της φωνής του.