Απονομή Χρυσού Δίσκου “ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ II” Μίκης Θεοδωράκης – Στέφανος Κορκολής

0
SHARE

Δεν πρόλαβαν να περάσουν δύο μήνες από την πρώτη παρουσίαση του έργου «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΙ» στην σκηνή του ΙΑΝΟΥ και την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου βρεθήκαμε στην ευχάριστη θέση να βρεθούμε πάλι όλοι μαζί ώστε αυτή την φορά να γιορτάσουμε το χρυσό πλέον διπλό CD «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΙ».

Σημαντικοί άνθρωποι των τεχνών, των γραμμάτων και του τύπου, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, η οποία ήταν και μουσική εκδήλωση! Ανάμεσά τους, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Ρένος Χαραλαμπίδης, ο Μάνος Ελευθερίου, ο Κώστας Θωμα’ί’δης.

Sinantisis II

Η αγάπη του κόσμου ήταν τόσο άμεση, που σε χρόνο ρεκόρ κόντρα στους καιρούς, είχε ως αποτέλεσμα το διπλό CD «ΣΥΝΤΑΝΗΣΗ ΙΙ», με «σχεδόν» άγνωστα έργα του μεγάλου μας οικουμενικού μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη, να γίνει χρυσό!

Ο Στέφανος Κορκολής και η Σοφία Μανουσάκη ερμήνευσαν ζωντανά κάποια από τα έργα που συμπεριλαμβάνονται στη «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΙ».

Σπουδαία έργα του μεγάλου μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη, σε ενορχηστρώσεις και μεταγραφές του Στέφανου Κορκολή και ερμηνεία της Σοφίας Μανουσάκη, σε πρώτη πανελλαδική κυκλοφορία από την Panik Platinum. Μαζί τους στο βιολοντσέλο ήταν η Μαριλίζα Παπαδούρη, στα ξύλινα πνευστά ο Βασίλης Δεφίγγος.

Για τον δίσκο μίλησε ο κριτικός και ιστορικός μουσικής Γιώργος Μονεμβασίτης.