Αντώνης Μιτζέλος feat. Στέλιος Μαγαλιός “Ζωή” | Video Premiere

0
SHARE

Το νέο τραγούδι του Αντώνη Μιτζέλου ονομάζεται “Ζωή“.

Με rock-soul ήχο, σκληρό, έντονo και εξωστρεφή, ντύνει τον ωμό, επιθετικό, πολιτικοκοινωνικό λόγο του Χάρη Καφετζόπουλου με τον οποίον έχουν ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία γράφοντας τραγούδια για τους θρυλικούς Τερμίτες όπως το “Πάρε με από εδώ” και “Θεά του σκοταδιού”. Το ερμηνεύει ο ίδιος ο συνθέτης, με την συμμετοχή του Στέλιου Μαγαλιού, front man του συγκροτήματος Sober, παρουσιάζοντας έτσι δύο γενιές rock καλλιτεχνών σε μια ηλεκτρική συνεργασία με αυτό το τραγούδι αλλά και σε επερχόμενες καλοκαιρινές κοινές τους συναυλίες.

Εκρηκτικό και θυμωμένο, σχολιάζει τις απαράδεκτες συνθήκες ζωής που έχουν επικρατήσει στην χώρα, την κατάρρευση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος αλλά και της αξιοπρέπειας των πολιτών του.

«Όσο σκληραίνει η στάση της εξουσίας απέναντι μας τόσο πιο σκληρή θα είναι και η τέχνη μας. Τόσο όσο να αφυπνίσει, να προετοιμάσει, να υπενθυμίσει την επιλογή και το δικαίωμα της ελευθερίας. Είναι ικανός να θεωρηθεί ελεύθερος εκείνος ο άνθρωπος που δέχεται διαταγές από έναν άλλον άνθρωπο; Από ένα σύστημα; Ακόμα στον σκοταδισμό του 51-49%; Ο οποίος τρέφει τη μεγάλη, παγκόσμια πολιτική μηχανή που καταπιέζει, οργανώνει την εκμετάλλευσή μας αλλά και την μελλοντική εξαφάνιση των ιδεών και των ονείρων μας. Ο αγώνας όμως έχει μεταφερθεί πια σε προσωπικό επίπεδο και όχι σε κομματικό ή ταξικό όπως ήταν μέχρι σήμερα. Χάρτινο στέμμα και μάχη. Την λένε Ζωή, την έκαναν πουτάνα και εμείς θα την κερδίσουμε.»
Αντώνης Μιτζέλος

Μετά το “Έλα μου”, το “Υπαρξιακό” και το “Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά”, το “Ζωή” είναι ο νέος κρίκος μιας σειράς τραγουδιών που κυκλοφορεί ο Αντώνης Μιτζέλος, ερμηνεύοντας ο ίδιος, κάτω από το label του Κιθαρωδία, σε συνεργασία με την δισκογραφική 14Music.