Αντώνης Βάμβουκας “Στην άκρη του ονείρου” | Single Premiere

0
SHARE

Ο Αντώνης Βάμβουκας, που μας έρχεται από την αγαπημένη Κρήτη, ξεκίνησε την μακροχρόνια πορεία του παρέα με το συγκρότημα Νυχτοβάτες.

Το πρώτο solo single που κυκλοφόρησε από την Final Touch με τίτλο “Απόψε κάνει κρύο“, σε μουσική και στίχους του Στέλιου Καλογεράκη, κέριδε πολύ θετικές κριτικές και συγκίνησε τους φίλους του ελληνικού rock και όχι μόνο.

Σήμερα παρουσιάζει το νέο του single με τίτλο “Στην άκρη του ονείρου“. Μια σύνθεση του ιδίου, με στίχους που έγραψαν παρέα ο ερμηνευτής με το Στέλιο Καλογεράκη – πρόκειται για ένα μελωδική μπαλάντα που μιλά για την γκρίζα πραγματικότητα, αφήνοντας μια νότα αισιοδοξίας για τις ομορφιές που υπάρχουν «στην άκρη του ονείρου»…

Ένα τρυφερό, συγκινητικό τραγούδι που εκφράζει άριστα την ψυχολογία στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και μας δίνει κουράγιο για να ονειρευτούμε!

Απολαύστε τον!

Λίγα λόγια για τον Αντώνη Βάμβουκα

Ο Αντώνης Βάμβουκας ασχολείται με τη μουσική από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Ξεκίνησε τη δημιουργική του πορεία από το συγκρότημα Νυχτοβάτες στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στην Κρήτη. Το 1995, όντας ακόμα μαθητές κυκλοφόρησαν το “Όνειρο” στην ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία “Ηχώ”, με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Μέσα στη δεκαετία του ’90 περισσότεροι από τριάντα νέοι μουσικοί συνεργάστηκαν με το συγκρότημα σε ζωντανές εμφανίσεις. Μετά το 2000 πειραματίστηκαν με τον ηλεκτρονικό ήχο και με τη διοργάνωση μουσικών και εικαστικών events, ενώ το συγκρότημα υπήρξε φυτώριο για τη δημιουργία εικαστικών και καλλιτεχνικών ομάδων.

Το 2010, με βασικό πυρήνα τον Αντώνη Βάμβουκα, οι Νυχτοβάτες αναδιαμορφώθηκαν, δημιουργώντας ένα ολιγομελές, ευέλικτο σχήμα, επιστρέφοντας σε ακουστικό ήχο με βάση τις κιθάρες. Ερμηνεύουν δικά τους τραγούδια και κάνουν επίσης πολλές δικές τους διασκευές από το διεθνές και ελληνικό ρεπερτόριο.

Πολλές απ’ τις εμφανίσεις τους περιλαμβάνουν το «Θέατρο Ερωφίλη» (Φορτέτσα, Ρέθυμνο), το «Θέατρο Πύλης Βηθλεέμ» (Ηράκλειο), τη «Γιορτή Κρητικής Διατροφής» (Δημοτικός Κήπος, Ρέθυμνο), τη μουσική σκηνή «Αλάβαστρον» (Παγκράτι, Αθήνα), After Dark, Χίλιες και δύο νύχτες, Ρυθμός Stage, Ίλιον σινεμά – μουσική – θέατρο, Rock architecture – Ζωγράφου κ.α.

Παράλληλα με τη μουσική διδασκαλία, ως καθηγητής κιθάρας, θεωρίας και φωνητικής, ο Αντώνης Βάμβουκας συνεργάστηκε επαγγελματικά με πολλά μουσικά σχήματα, αρχικά στην Κρήτη και έπειτα στην Αθήνα.

Ο Αντώνης Βάμβουκας, με τους Νυχτοβάτες, έχει διακριθεί σε δύο μουσικούς διαγωνισμούς, τη “Μουσική Άμιλλα το 2011” (το CD κυκλοφορεί από την Antelma Music, και περιέχει το κομμάτι του Αντώνη “Μια Σιωπή”) και στο “Panda Band Contest το 2012”.
Πρόσφατα το τραγούδι “Μια Σιωπή”, του Αντώνη Βάμβουκα, κυκλοφόρησε για τρίτη φορά, στο cd της Ertopen “Μαζί για τη νίκη” .Τον Απρίλη του 2013 ο Αντώνης Βάμβουκας κυκλοφορεί το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τραγούδια δικά του και των Νυχτοβατών. Τo άλμπουμ τιτλοφορείται “Μια Σιωπή” και είναι ανεξάρτητη παραγωγή. Η πρώτη παρουσίαση του CD έγινε στις 23/4/2013 στο καφέ Αλάβαστρον (Παγκράτι-Αθήνα). Σύντομα ακολουθούν κι άλλες εμφανίσεις σε όλη τη χώρα. Κατά καιρούς δίνει συνεντεύξεις σε σημαντικούς ραδιοφωνικούς της ( Πρώτο Πρόγραμμα, ΕΡΑ ΧΑΝΙΩΝ, ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΑΘΗΝΑ 9.84, ΕΡΤ ΑΘΗΝΩΝ – Δεύτερο Πρόγραμμα κτλ.). Από το χειμώνα του 2014 συνεργάζεται με αρκετούς αξιόλογους καλλιτέχνες στην Αθήνα και στην υπόλοιπη χώρα.