Ανθία Φίλιππη “Alone” | Video Premiere

0
SHARE

Η Ανθία Φιλιππή κυκλοφορεί στις 22 Δεκεμβρίου το πρώτο της κομμάτι “Alone” σε συνεργασία με τη Lazy Sound Productions.

“Το κομμάτι ξεκίνησα να το γράφω το καλοκαίρι. Η ιδέα να αρχίσω το δικό μου μουσικό ξεκίνημα υπήρχε καιρό ωστόσο δεν ήξερα πως μπορεί να γίνει αυτό το πρώτο βήμα. Σε αυτό συνέβαλε αρκετά ο Σωκράτης Σεϊρλής, μέσω της Lazy Sound Productions”.

Είχαμε συνεργαστεί παλιότερα μαζί δουλεύοντας πάνω σε κάποια κομμάτια φίλων, παρόλα αυτά, τώρα ήταν ο ιδανικός χρόνος για εμας αφού, με την συγκρότηση της Lazy Sound Productions μπορέσαμε να υλοποιήσουμε γρήγορα, σώστα και επαγγελματικά την ιδέα μου.

Η Ανθία μας είπε λίγα λόγια για το κομμάτι της :

«Το κομμάτι δείχνει ερωτικό. Η αλήθεια είναι ομως, πως δεν είχα αυτόν τον σκοπό. Είχα στο μυαλό μου να γράψω κάτι πιο γενικό, για τα προβλήματα του κόσμου, την μελαγχολία τους, κυρίως, και το νόημα αν το ακούσει κάποιος λίγο καλύτερα είναι ότι ποτέ κανένα πρόβλημα δεν είναι άλυτο. Όλα ξεκινάνε από εμάς και καταλήγουν σε εμάς. Όλα είναι στο χέρι μας και μπορουμε να αλλάξουμε οτιδηποτε μας ρίχνει»

  • Λίγα λόγια για την Ανθία Φιλιππή

Η Ανθία είναι 21 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σάμο και σήμερα σπουδάζει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Τα μουσικά ερεθίσματα της Ανθίας ξεκίνησαν από μια χορωδία με παραδοσιακά και σμυρνέικα τραγούδια όπου μπήκε στους σολίστ και ξεκίνησε να αναρωτιέται και η ίδια για το που μπορεί να φτάσει. Στην πορεία έμαθε μόνη της κιθάρα και άρχισε να ασχολείται κυρίως με διασκευές ελληνικών και ξένων τραγουδιών.

Φτάνοντας στην Αθήνα είχε την ευκαιρία να γνωρίσει δύο πολύ σημαντικά πρόσωπα που συνέβαλαν εξίσου στο ξεκίνημα της, τον Δημήτρη Μητσοτάκη από Ενδελέχεια και τον Γρηγόρης Κλιούμη από τα Υπόγεια Ρεύματα που με μεγάλη της τιμή συμμετείχε στο Οpening Αct τους στη μουσική σκηνή 1002 Νύχτες.

«Το αστείο είναι ότι αυτή η μέρα στις 1002 Νύχτες ήταν μάλλον σημαδιακή… Ήταν 22 Δεκεμβρίου 2016 και τυχαίνει τώρα, την ίδια ακριβώς μέρα ενα χρόνο μετα να αναμένω την κυκλοφορία του δικού μου κομματιού», μας λέει η Ανθία.