Home Συνεντεύξεις Ανδρέας Κούφης | Συνέντευξη

Ανδρέας Κούφης | Συνέντευξη

0
SHARE

Ο Ανδρέας Κούφης είναι από τους πιο αξιόλογους καλλιτέχνες που έχει αναδείξει η πόλη της Πάτρας.

Γεννημένος στις 10 Γενάρη του 1982, και προερχόμενος από οικογένεια μουσικών κατάφερε από μικρή ηλικία να ξεχωρίσει με το ταλέντο του. Οι μουσικές του επιρροές είναι πολλές, όπως λαϊκά και έντεχνα, ενώ πιο μικρός είχε και μία έφεση στην rock μουσική. Οι εξαιρετικές φωνητικές του ικανότητες και η αναγνώριση από τον κόσμο γρήγορα τον έφεραν να τραγουδήσει σε διάσημα νυχτερινά μαγαζιά στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

1. Πότε συνειδητοποίησες ότι θες να ασχοληθείς με τη μουσική;

Η παιδική μας ηλικία είναι και η πατρίδα μας τελικά, η πατρίδα μου τότε ήταν η μουσική, και οι επιρροές του πατέρα μου που ήταν μουσικός φυσικά τότε ξεκίνησαν όλα. Θυμάμαι πάντα τον εαυτό μου να παίζω κιθάρα και να τραγουδάω για ώρες . Ξεκίνησα ως κιθαρίστας και μετά μπήκε στην ζωή μου το τραγούδι.

2. Νιώθεις ευτυχισμένος για αυτά που σου συμβαίνουν;

Νιώθω ικανοποιημένος και ευτυχής σε γενικές γραμμές. Η κρίση που συμβαίνει στην Ελλάδα με έχει επηρεάσει βέβαια σε μεγάλο βαθμό.

3. Τι συμβουλή θα έδινες σε έναν νέο άνθρωπο που θέλει να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα;

Να συνεχίσει να ονειρεύεται και να κάνει αυτό που αγαπάει.

4. Υπάρχει κάτι που σε ενοχλεί γύρω σου;

Με ενοχλεί αφάνταστα η αγένεια που επιδεικνύουν οι άνθρωποι σε άλλους ανθρώπους και η έλλειψη παιδείας και κατ’επέκταση η έλλειψη ευαισθησίας και σοβαρότητας στην αντίληψη της πραγματικότητας.

5. Ποια είναι η κινητήρια δύναμη, αυτό που σε κάνει να συνεχίζεις σε αυτό το χώρο;

Εκείνο που με κάνει να συνεχίζω είναι η ίδια η αγάπη μου για την μουσική, που έχει πάντα να μου δώσει και ποτέ δε μου ζητάει τίποτα πίσω.Η κινητήρια δύναμη δεν είναι άλλη από τον κόσμο που συναντώ στις ζωντανές μου εμφανίσεις και κάθε φορά είναι έτοιμος να συμμετέχει μαζί μου σε μια όμορφη γιορτή.

6. Ποια είναι η δική σου ψυχοθεραπεία και ποιό πιστεύεις ότι είναι το μυστικό για την προσωπική σου ευτυχία;

Θεωρώ ότι είμαι από τους ευλογημένους ανθρώπους που από πολύ μικρός αντιλήφθηκα την αγάπη και την κλίση μου στη μουσική κι έτσι αυτομάτως έγινε η διέξοδος και η ψυχοθεραπεία μου. Τώρα όσον αφορά στην ευτυχία, πιστεύω πως κρύβεται στις απλές, καθημερινές στιγμές σε πράγματα που είναι γύρω μας…

7. Ποια είναι η γνώμη σου για τα μουσικά talent show;

Αδιαμφισβήτητα, η τηλεόραση αποτελεί το πιο δυνατό μέσο προβολής, οπότε το να συμμετέχεις σε ένα talent show αυτομάτως σε κάνει αναγνωρίσιμο. Παρ’ όλα αυτά, δεν παύει να δίνει απλώς μόνο την ευκαιρία.. Το αν θα σου βγει σε καλό και πόσο θα διαρκέσει αυτό είναι αποκλειστικά στο χέρι σου και στην μετέπειτα προσωπική σου δουλειά..

8. Ανδρέα σε συναντάμε σε ένα δυνατό σχήμα. Θα μου πεις δυο λόγια;

Για δεύτερη συνεχή χρονιά βρίσκομαι στο «Arena» και είμαι πολύ χαρούμενος . Αν και οι εποχές είναι δύσκολες το ξεκίνημα μας φέτος είναι αρκετά ενθαρρυντικό . Η ανταπόκριση του κόσμου μας ανεβάζει το κέφι και την αισιοδοξία μας. Πρέπει να πιστεύουμε σε όλα όσο θέλουμε!

9. Και για το κλείσιμο της συνέντευξής μας, θα θέλαμε να κάνεις μια ευχή για τους αναγνώστες μας …

Υπομονή, αισιοδοξία, ψυχραιμία, υγεία, αγάπη και καλή καρδιά!