Αγάπη Τριανταφυλλίδη – Nil Kocamangil «Classic without frontiers …»

0
SHARE

Δύο διεθνείς και καταξιωμένες σολίστ, η Eλληνίδα Αγάπη Τριανταφυλλίδη στο πιάνο και η Tουρκάλα Nil Kocamangil στο τσέλο, δημιουργούν μια μοναδική συναυλία στον υπέροχο αρχαιολογικό χώρο του Ρωμαϊκού Ωδείου της Νικόπολης, την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016.

Μία συναυλία στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Νεολαίας, με δύο performers, που φημίζονται για την καλλιτεχνική τους συνεργασία ως duo ‘’Aura’’, με το οποίο έχουν κατακτήσει το ευρωπαϊκό κοινό και έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Μία συνεργασία που τονίζει ότι η Μουσική δεν έχει σύνορα και μπορεί να ενώσει τους λαούς σε ένα κοινό ταξίδι.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα των Liszt/Paganini, J. Brahms, R. Strauss, F. Chopin, R. Schumann, A. Ginastera, A. Piazzola, A. Saygun & Γ. Κωνσταντινίδη.

Οι καλλιτέχνιδες και οι συνδιοργανωτές υπόσχονται μοναδικές στιγμές με κορυφαίες καλλιτεχνικές ερμηνείες σε έργα μεγάλων συνθετών, δείγμα γραφής διαπρεπών νέων της εποχής μας, σε έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Λίγα λόγια για το Duo Aura

Ένας πρότυπος δεσμός αμοιβαίας καλλιτεχνικής εκτίμησης ενώνει άρρηκτα δύο διαπρεπείς νεαρές καλλιτέχνιδες στην κατεύθυνση εμβάθυνσης και ερμηνείας έργων μεγάλων συνθετών.

Οι εμφανίσεις τους κατακτούν αξιοθαύμαστα επίπεδα, ενώ αποκαλυπτικά αισθητικά στοιχεία και δεξιοτεχνικές αρετές των ερμηνειών τους επαινούνται με έμφαση από τους ειδικούς της λόγιας μουσικής. O σεβασμός και η ανάδειξη των έργων που προσεγγίζουν εγείρει τον ενθουσιασμό των ακροατών και το ενδιαφέρον πολλών εν ζωή συνθετών.

Το Duo Aura αποπνέει το άρωμα μιας ανεκτίμητης συνεργασίας, η οποία συνθέτει και καταθέτει το ταλέντο, τη γνώση, την αγωνιστική διάθεση και την πηγαία ευγένεια των μελών του στο βωμό της ειρήνης μεταξύ των λαών, της ανάδειξης και προβολής του πολιτισμού τους.

Nil KocamangilNil Kocamangil  

Κορυφαία τσελίστα της γενιάς της. Έπεισε το κοινό και τον τύπο με το ισχυρό, έντονο και  βιρτουόζικο παίξιμό της, με το οποίο νίκησε σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς ως σολίστ  και απέσπασε αξιόλογες κριτικές.

Σήμερα  είναι μέλος της  Συμφωνικής ορχήστρας του Ντίσελντορφ, ενώ συνάμα συμπράττει  με σημαντικές συμφωνικές ορχήστρες της Τουρκίας και της Ευρώπης καθώς και σύνολα μουσικής δωματίου.

Agapi_TriantafyllidiΑγάπη Τριανταφυλλίδη

Διακεκριμένη Ελληνίδα δεξιοτέχνις πιανίστα, με λαμπρή διεθνή διαδρομή από  οκτώ ετών. Πρόσφατη  νίκη της το β’ βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό J.N. Hummel της Σλοβακίας. H μοναδική Ελληνίδα που κατέκτησε την υποτροφία του διεθνούς ιδρύματος Vladimir Spivakov της Μόσχας και έπαιξε στο  Κρεμλίνο, αφήνοντας ανεξίτηλες εντυπώσεις της αστραφτερής τεχνικής των ερμηνειών της μαζί με σπάνια στοιχεία αισθητικής που επαινούνται από  μεγάλες προσωπικότητες της πιανιστικής τέχνης.

Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ στην προπώληση και 10 ευρώ στο ταμείο. Φοιτητικό, κάρτα ανεργίας, ΑΜΕΑ 6 ευρώ. Παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν.

Προπώληση στην Αθήνα: Πανεπιστημίου 39 και στην www.ticketservices.gr
Προπώληση στην Πρέβεζα: «New Stand» – τηλ. 2682 0 22370 & «Μποτίλια στο Πέλαγο» – τηλ. 2684 0 0432

Διοργάνωση: Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας & Ωδείο Πρωτοπορία