Home Σύντομο Βιογραφικό Sandra: Σύντομο βιογραφικό

Sandra: Σύντομο βιογραφικό

0
SHARE

Η Σάντρα (Sandra Cretu, πατρικό όνομα Sandra Ann Lauer) είναι μια δημοφιλής Γερμανίδα τραγουδίστρια και συνθέτης.
Γεννήθηκε στις 18 Μαΐου του 1962 στο Σααρμπρύκεν της Γερμανίας. Ξεκίνησε την καριέρα της σαν βασική τραγουδίστρια του συγκροτήματος Arabesque, έγινε όμως περισσότερο γνωστή δουλέυοντας σόλο, αποκτώντας φανατικό κοινό σε ολόκληρη την Ευρώπη (κυρίως στη δεκαετία του ’80) και πουλώντας περισσότερα από 12 εκατομμύρια άλμπουμ μέχρι σήμερα. Συμμετείχε επίσης, κάνοντας τα φωνητικά, στο συγκρότημα του συζύγου της, Μισέλ Κρετού, τους Enigma.  Σήμερα κατοικεί στην Ίμπιζα της Ισπανίας.

Maria Magdalena

Δισκογραφία

  • Andy Mein Freund (1976)
  • Japan Ist Weit (1984)
  • The Long Play (Album, 1985) [#12 Γερμανία]
  • Maria Magdalena (1985) [#1 Γερμανία, #87 Βρετανία, #1 Ελλάδα]
  • In The Heat Of The Night (1985) [#2 Γερμανία, #1 Ισραήλ, #4 Ιταλία, #5 Γαλλία, #5 Ελβετία, #2 Σουηδία]
  • Little Girl (1986) [#14 Γερμανία, #3 Ιταλία, #2 Ισραήλ, #18 Ελβετία]

In The Heat Of The Night

  • Mirrors (Album, 1986) [#16 Γερμανία]
  • Innocent Love (1986) [#11 Γερμανία, #7 Ιταλία, #10 Γαλλία, #4 Ισραήλ, #18 Σουηδία, #14 Ελβετία]
  • Hi! Hi! Hi! (1986) [#7 Γερμανία, #8 Ιταλία, #13 Γαλλία, #5 Ισραήλ, #20 Ελβετία]
  • Loreen (1986) [#23 Γερμανία, #8 Ισραήλ, #4 Σουηδία, #29 Ελβετία]
  • Midnight Man (1987) [#24 Γερμανία, #33 Ιταλία, #12 Ισραήλ, #13 Σουηδία]
  • Ten On One (The Singles) (Collection + VHS, 1987) [#19 Γερμανία]
  • Everlasting Love (1987) [#5 Γερμανία, #8 Ολλανδία, #11 Ιταλία, #5 Ευρώπη, #12 Γαλλία, #5 Ελβετία, #2 Ισραήλ, #13 Σουηδία]
  • Stop For A Minute (1988) [#9 Γερμανία]
  • Into a Secret Land (Album, 1988) [#14 Γερμανία]
  • Heaven Can Wait (1988) [#12 Γερμανία, #97 Βρετανία]
  • Secret Land (1988) [#7 Γερμανία]
  • We’ll Be Together (1989) [#9 Γερμανία]
  • Around My Heart (1989) [#11 Γερμανία]
  • Everlasting Love (Συλλογή, Βρετανία, 1988)
  • Everlasting Love (PWL-Remix, Βρετανία, 1988) [#45 Βρετανία]
  • Paintings In Yellow (1990) [#4 Γερμανία]
  • Hiroshima (1989) (#4 Γερμανία)
  • (Life May Be) A Big Insanity (1990) [#27 Γερμανία]
  • One More Night (1990) [#31 Γερμανία]
  • Close To Seven (1992) [#7 Γερμανία]
  • Don’t Be Aggressive (1992) [#17 Γερμανία]
  • I Need Love (1992)
  • Steady Me (1992)
  • 18 Greatest Hits (Συλλογή + Βιντεοκασέτα, 1992) [#10 Γερμανία]
  • Johnny Wanna Live (1992) [#37 Γερμανία]
  • (I’ll Never Be) Maria Magdalena (’93 Remix) (1993)
  • Sandra Box Collection (1994)
  • Fading Shades (1995) [#42 Γερμανία]
  • Nights In White Satin (1995) [#86 Γερμανία]
  • Won’t Run Away (1995)
  • My Favourites (Favourites & Remixes, 1999) [#16 Γερμανία]
  • Secret Land (’99 Remix) (1999) [#69 Γερμανία]
  • The Wheel Of Time (2002) [#8 Γερμανία]
  • Forever (2001) [#47 Γερμανία]
  • Such A Shame (2002) [#76 Γερμανία]
  • I Close My Eyes (2002) [#93 Γερμανία]
  • Forgive Me (2002, Promo)
  • The Complete History (DVD, 2003)
  • Essential Sandra (2003, ίδιο με το 18 Greatest Hits)
  • Secrets Of Love (ντουέτο με το DJ Bobo, 2006) [#13 Γερμανία,#5 CHF]
  • Reflections (2006)
  • The Art Of Love (επερχόμενο γαι τη σαιζόν 2006/2007…)

Πηγή: el.wikipedia.org