Emigre: Σύντομο βιογραφικό

Emigre: Σύντομο βιογραφικό

0
SHARE

Οι Emigre είναι ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά συγκροτήματα της Pop & Rock σκηνής που έχει αφήσει το δικό του στίγμα στην Ελληνική Μουσική Σκηνή.

Δημιουργήθηκαν τον Φεβρουάριο του 1998 στην Θεσ/νίκη και στα 18 χρόνια ύπαρξης πολλές είναι οι συνεργασίες τους, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν με τους Σταμάτη Κραουνάκη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Αντώνη Ρέμο, Goran Bregovic, Stavento, Γιώργο Μαζωνάκη, Θοδωρή Αθερίδη, Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Σπανό, Φίλιππα Πλιάτσικα, Χρήστο Δάντη, Ελένη Δήμου, Κώστα Λειβαδά, Δήμο Αναστασιάδη, Ηρώ, Σοφία Βόσσου, Στάθη Παναγιωτόπουλο, Μαρίνα Σκιαδαρέση κ.α.

Με τον φρέσκο ήχο τους και τις ξεχωριστές ενορχηστρώσεις υπό την συνθετική καθοδήγηση του δημιουργού και κιθαρίστα Γιάννη “emigre” Χανιωτάκη, το συγκρότημα εξακολουθεί να λανσάρει μία νέα πρόταση στο χώρο της Ελληνικής δισκογραφίας με 5 album, Σήμερα (2004), Είμαστε ένα (2007), Είμαστε ένα Second Edition (2008), Live… στιγμές (2009), Κύκλος (2010)], 17 singles και 3 χρυσούς δίσκους στο ενεργητικό τους.

Τραγούδια τους έχουν χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες τηλεοπτικών διαφημίσεων (Moritz [2007], Εψα Light [2007-2008]) και τηλεοπτικών εκπομπών (Πήρα κόκκινα γυαλιά [ALPHA-2008], Στα καλά καθούμενα [E TV-2014-2016]) ενώ με τις παραστάσεις τους αλωνίζουν την Ελλάδα κάθε χρόνο ανελλιπώς!

Highlights στιγμές στην καριέρα των Emigre είναι η συμμετοχή τους στην Τελετή Λήξης των Special Olympics στο Καλλιμάρμαρο στάδιο το 2011, η συμμετοχή τους στο πλευρό του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στον Λυκαβηττό το 2008, η έκδοση μουσικού βιβλίου (παρτιτούρες) σε συνεργασία με τον Μουσικό Οίκο Φίλιππο Νάκα υπό τον τίτλο «11 Στιγμές με τους Emigre», η απονομή Χρυσού δίσκου στα Studio του Αλ Τσαντίρι News τον Μάρτιο του 2008 για την διασκευή τους στα «Κόκκινα Γυαλιά», η συμμετοχή τους ως TV Guest στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς «Πήρα Κόκκινα Γυαλιά» στον ALPHA, η συμμετοχή τους στον ελληνικό τελικό της Eurovision το 2010, οι εμφανίσεις τους στο Μέγαρο Μουσικής Θες/νίκης στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ελληνικού κινηματογράφου το 2005 και το 2007.

Οι Emigre αποτελούνται από 6 άτομα, ενώ το πρόγραμμα τους εκτός από τα δικά τους τραγούδια, περιλαμβάνει πολλές pop & rock και κλασσικές ελληνικές και ξένες επιτυχίες, ενορχηστρωμένες με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο!

Δισκογραφία Emigre

  • 2002. Cd Single Εποχές (Plus Rec / Universal Music)
  • 2004. Cd Σήμερα (Plus Rec / Universal Music)
  • 2007. Cd Είμαστε ένα (Plus Rec / Universal Music)
  • 2007. Cd Single Είμαστε ένα (Plus Rec / Universal Music)
  • 2008. Cd Είμαστε ένα Second Edition (Plus Rec / Universal Music)
  • 2009. Cd Live… στιγμές (Plus Rec / Universal Music)
  • 2010. Touch Me Deep Inside (Eurovision Greek Final Edition)
  • 2010. Cd Κύκλος (Plus Rec / Universal Music)
  • 2011. Ε – Single Μαζί Ft. Θοδωρής Αθερίδης (Plus Rec / Universal Music)
  • 2012. E-Single Φιλικά (Spicy)
  • 2013. E-Single Που είσαι (Sono gia Solo) (Plus Rec / Cobalt)
  • 2013. E-Single Στο τέρμα (Plus Rec / Cobalt)
  • 2015. E-Single Κέρδισες (Plus Rec / Cobalt)
  • 2016. E-Single Τα μεγαλύτερα ταξίδια (Plus Rec / Cobalt)

Τα μεγαλύτερα ταξίδια

Κέρδισες:

Emigre feat. Stavento – Γυρνώ την ρόδα μου

Πέφτω