Παγώνα Αθανασίου & Στέφανος Αθανασίου “Ηπειρώτικος Σεβντάς” | Video Premiere

0

Για πρώτη φορά στην μακρόχρονη καριέρα της η Παγώνα Αθανασίου, η γνωστή παραδοσιακή ερμηνεύτρια της Ηπείρου, συμμετέχει σε video clip, για τις ανάγκες του τραγουδιού «Ηπειρώτικος Σεβντάς». Συνεργάζεται και τραγουδά με τον ανιψιό της Στέφανο Αθανασίου, ο οποίος υπογράφει επίσης την μουσική και τους στίχους. Τα γυρίσματα έγιναν σε τοποθεσίες που αναδεικνύουν τις ομορφιές της πόλης των Ιωαννίνων, καθώς και των χωριών της Ηπείρου.

Ο Στέφανος Αθανασίου είναι 25 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα και είναι απόφοιτος του Μουσικού Λυκείου Ιωαννίνων. Μετακόμισε στην Αθήνα όπου απέκτησε πτυχίο ηχοληψίας και παρακολούθησε μαθήματα βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής, ενώ απέκτησε πτυχίο αρμονίας, παίζει κανονάκι, κλασσική και ακουστική κιθάρα. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες ως ερμηνευτής, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, παρουσία αξιόλογων καλλιτεχνών και μουσικών. Παράλληλα, είναι μεγάλο το ενδιαφέρον του για τη σύνθεση νέων μουσικών τραγουδιών, σε δική του μουσική και στίχους. Έχει ολοκληρώσει ήδη την παραγωγή και την ηχογράφηση κάποιων τραγουδιών, σε δική του σύνθεση και ερμηνεία.

Το τραγούδι που κυκλοφόρησε πρόσφατα σε συνεργασία με την θεία του είναι βαθιά επηρεασμένο από τα ηπειρώτικα ακούσματά του και το μεγάλο σεβασμό που τρέφει για την παραδοσιακή μουσική. Βέβαια, μεγάλη του επιθυμία είναι να παρουσιάσει τον παραδοσιακό ήχο με έναν πιο σύγχρονο τρόπο, σε μια προσπάθεια ανάδειξής του και προβολής του στη νεώτερη γενιά.