Με μεγάλη μας χαρά ακόμα ένα μέλος προστέθηκε στην ήδη ολοένα και αυξανόμενη οικογένεια της ταχύτερα αναπτυσσόμενης δισκογραφικής στην χώρα και όχι μόνο Real Music.

Ο λόγος για έναν καλλιτέχνη που ήδη απασχολεί μεγάλη μερίδα ειδικών του χώρου στην χώρα με την »χαρισματική ιδιαιτερότητα» που τον διέπει!  Ο Αλέξανδρος Λύρα λοιπόν είναι ένας εναλλακτικός Λυράρης που ξεφεύγει από τα στενά ‘’στανταρ’’ των συναδέλφων του και δημιουργεί τον δικό του τρόπο παιξίματος και ερμηνείας. Η Δημιουργική-Εναλλακτική του ανησυχία έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης και θαυμασμού σε διάφορα περιοδικά και δημοσιογράφους που ερευνούν καλλιτέχνες σε βάθος όπως ακριβώς και οι φιλόδοξοι παραγωγοί της Real Music. Αξίζει δε να σημειώσουμε πως μεγάλοι συνθέτες και μουσικοί του χώρου έχουν εκφραστεί ανοιχτά για το χάρισμα του νέου μέλους μας .

Σας παραθέτουμε κάποιες αναφορές

Δημήτρης Κεραμιδάκης (Διεθνούς φήμης Έλληνας μουσικοσυνθέτης με πολύ μεγάλες διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό):  »Ο Αλέξανδρος είναι ένα »Παγκόσμιο Φαινόμενο» και το Χέρι αυτό έχει κάνει συμφωνία με τον διάβολο»

Τάσος Σούρμπας (Κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης και μαέστρος με διεθνή αναγνώριση):   »Ο Alex δεν είναι απλά ένας μουσικός που παίζει ένα παραδοσιακό όργανο όπως είναι η κρητική λύρα,είναι ένας ευρηματικός δεξιοτέχνης και εκτελεστής, με απίστευτη τεχνική κατάρτιση μετατρέποντας τη λύρα σε ένα σολιστικό όργανο ποικίλων μουσικών ηχοχρωμάτων(κλασσικής, jazz, ethnic). Μάλλον δημιουργεί τη δική του ’’σχολή’’ έχοντας αυτό το ιδιαίτερο στυλ παιξίματος και αντιμετώπισης της παραδοσιακής (και πλέον όχι μόνο) κρητικής λύρας. Μένει μόνο λοιπόν να ακούσετε τον πραγματικά χαρισματικό αυτόν τρόπο παιξίματος όπως και την ερμηνεία του στο κλασσικό είδος της μαντινάδας